Am dus aproape o mie de cărți la Școala Gimnazială Dârza, prin proiectul “Dăruiește o lume de basm”

Cum am ajuns să facem bibliotecă la Crevedia, județul Dâmbovița? Adela Bîrsan, profesoară de engleză la Școala Gimnazială Dârza, ne-a scris pe pagina de Instagram a Asociației ALUZIVA că admiră inițiativa noastră de a face biblioteci în medii vulnerabile și că ar avea și ei nevoie de cărți mai noi la școala unde predă. Zis și făcut, ne-am apucat de treabă. Am dat sfoară-n țară că avem nevoie de cărți și, într-o lună, am reușit să strângem aproape o mie! Cele mai multe dintre cărțile duse la Crevedia sunt noi, unele chiar sigilate, primite ca donație de la 4Colours, Humanitas Junior și ACT și Politon. Restul, donate la rândul lor de public la punctele noastre de colectare, sunt în stare foarte bună – deci aproape ca noi!

La un moment dat, Adela ne-a spus că avem o mică problemă: facem rost de cărți, dar unde le punem? Școala nu are bibliotecă. Pe scurt, Școala Gimnazială Dârza are două corpuri de clădire: școala mare și școala mică, le spun ei. În școala mare e o bibliotecă bătrână, la rândul ei cu cărți îngălbenite, deteriorate și vechi de generații, dar în școala mică nu e niciuna. Drept urmare, am comandat online o bibliotecă din fondurile Asociației ALUZIVA, au ridicat-o de la IKEA oamenii de la firma de mutări Moving Time, care ne ajută de câte ori avem nevoie, au dus-o cu mașina la Crevedia, iar acolo a montat-o soțul Adelei, cu ajutorul câtorva elevi de gimnaziu.

Acum copiii de la Școala Gimnazială Dârza, Crevedia, au parte de aproape o mie de cărți noi, frumoase, colorate, adaptate vârstei lor, dar și vremurilor actuale. Mulțumim încă o dată 4Colours, editurilor Humanitas Junior, ACT și Politon, firmei Moving Time, dar și tuturor partenerilor noștri din București care au colectat cărți de la public pentru noi. Mulțumim vouă, de pe Instagram, pentru fiecare carte donată, fiecare share, fiecare vorbă bună! #daruiesteolumedebasm

Ne poți dona și tu cărți în stare bună pentru copii și adolescenți, fie că ești persoană fizică, juridică, editură, librărie sau tipografie. Cărțile donate de tine vor ajunge apoi la copiii din medii vulnerabile, la școli, grădinițe, spitale, centre sociale și oriunde este nevoie de ele. Noi actualizăm periodic lista de parteneri care ne susțin ca centre de colectare în București, așa că poți verifica reperul “Unde donez?” pe pagina noastră de Instagram ca să afli detalii, adrese, contact, dar și care e cel mai apropiat de tine.

Actuale centre de colectare: sediul Asociației ALUZIVA, Club 99, The Fool, Comics Club, Restaurant Paninaro, Olandia Playcafe, Vanagon Cafe, Opera Comică pentru Copii, Coloricii (Magazinul Cocor), Beauty Connection și Sclipici Studio.

  • Organizatori “Dăruiește o lume de basm”: Monica Popescu și Asociația ALUZIVA
  • Partener media: Itsy Bitsy FM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.