Semnează pentru maidanezi + Marry Poppins

Circulă pe net o petiție al cărei instigator și-a propus să adune un milion de semnături.

Până acum, 10.573 de persoane, din diferițe tări ale lumii, nu doar România, au semnat pentru salvarea câinilor maidanezi. Secunda și semnătura, atât de repede se mișcă lucrurile. Am iscălit. Dacă vrei și tu să semnezi pentru ei, aici este petiția.

Capture

Actualul conflict cu maidanezii chiar împarte țara asa în două sau cel puțin așa redă presa. O tabără vrea ca maidanezii să fie eutanasiați, alta nu. Eu, sincer, fac pe Marry Poppins pe fileul dintre echipe. Iubesc câinii, dar sunt conștientă că e un bine comun dacă ei ar muri. Urăsc faptul că spun asta. Probabil afirmația pare că se contrazice cu faptul că am semnat petiția pentru salvarea lor, știu. Dar, nu uita de Marry Poppins.

Pantoful lui Marry alunecă spre dreapta: Dacă mi-ar permite stilul de viață, aș lua acasă chiar trei pui de maidanez. Dar! Înainte de toate, locuiesc într-un bloc. Apoi, am deja trei pisici – toate maidaneze. În final, programul meu nu e niciodată la fel cu cel de ieri. De când lucrez, există o constantă: mă trezesc la 8:00. Niciodată, în schimb, nu știu când ajung acasă. Uneori la 19:00, alteori la 23:00. Să am un câine, care necesită atât de multă dedicare de timp/energie, ar fi o bătaie de joc pentru amândoi.

petitie

Pantoful lui Marry alunecă spre stânga: Decât o viață de maidanez, mai bine nu. Decât un câine lihnit, schilod și bolnav, mai bine nu. Oricât se bat asociațiile cu pumnul în piept că le vor binele acestor animale, castratul și aruncatul lor în cuști nu e “soluția”.  Apoi, câinii ăștia se cacă pe stradă, unii chiar și în sensul giratoriu. Rog iubitorii de maidanezi să adune rahatul de câine din fața blocului, că de mâncare le dă toată lumea. Se pare că acest amănunt ne scapă.

Nu vreau ca maidanezii să fie omorâți fără discuție, vreau să primească o șansă, să fie deparazitați, vindecați, spălați și ținuți în adăposturi o lună, pentru a fi adoptați. Pentru asta am semnat. Dacă nu, abia atunci să îi omoare.

Mai vorbim când va vui media că au început să curgă miile de adopții de maidanezi. În rest, idioții care aruncă cu pietre în hinghieri pentru că îl iau pe Azorel de la scară merită ei alungați cu bolovani. Ăștia, de obicei, mai au un câine pensionar în casă, eventual care nu aude și miroase ciudat. Țin și la pensionar și la maidanez, dar doar pensionarul are voie în casă. Îl iubești pe Azorel? Ia-l și pe el în casă! Altfel ești exact ca tipul care zice că te iubește, dar și-o trage cu colega ta de birou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.