Asta se întâmplă când suferi de exces de zel

Am avut o experiență incitantă cu admin-ul unui grup de cinefili de pe facebook, care mi-a șters postarea în care recomandam o sută de filme pe motiv că îmi fac reclamă și el nu a muncit doi-trei ani ca să profite alții, apoi a luat textul meu și l-a pus pe grup. BRAIN FREEZE! 

În pagina Cinefilia Infected recomand filme. Cum am atins suta de titluri, m-am gândit să-i dau share, mai ales pe grupurile de cinefili de pe facebook. Și mă trezesc, apoi, cu un mesaj privat de la adminul unuia dintre grupuri.

Admin grup – De ce iti faci reclama pe pagina mea de filme fara sa ceri voie?

Alina Greavu – haha, mă gândeam că e un grup public de recomandat filme. asta am făcut, am recomandat 100 de filme.

– ti-ai recomandat pagina. puteai sa faci o lista.

– da, pentru că eu nu fac articol pentru fiecare film pe care-l văd, ci îl trec în pagina mea. am recomandat pagina mea, unde am o listă cu 100 de titluri de filme. o listă.

 – asta inseamna sa iti faci reclama. nu m-am chinuit 2-3 ani sa tin pagina curata ca sa profite altii. ti-am sters doar postul. daca se mai intampla.. ban. ai recomandat pagina TA pe care sunt 100 filme. deci asta inseamna trafic pe pagina aia = reclama.

– e vreo problemă? nu înțeleg. am recomandat o sută de filme. asta este culmea. oamenii care au intrat în acel grup își doresc filme. eu postez o pagină cu 100 de filme și tu o ștergi pentru că îmi fac reclamă. care este scopul acelui grup, până la urmă? nu recomandarea de filme? ce, am pus un articol cu saltele relaxa sau unghii cu gel?

 – scopul grupului e sa ajute lumea sa gaseasca filme. DAR am zis in pinned post fara link catre alt site. Daca era imdb era ceva, dar la tine era link catre pagina ta. Fa o lista si pune acolo. pentru asta nu ma supar, poate chiar o sa sustin. dar nu accept postari care duc catre alte siteuri pentru filme. am muncit prea mult ca sa faca lumea trafic pe spatele meu.

ezgif.com-gif-maker1

 – ok, hai să discutăm altfel. grupul respectiv are 42,059 membri, eu pun o pagină cu 100 de filme, iar tu privezi 42,059 de useri de însuși beneficiul pe care îl oferă apartenența la acest grup. pentru că îmi fac, vezi doamne, reclamă. îmi plac oamenii care joacă după reguli. dar în anumite cazuri există excepții. 

– okay. cat te-ai certat cu mine acum, aveai timp sa dai copy/paste la toate 100 filmele si sa faci un post nou.

– nu, mulțumesc. mă poți exclude din grup, chiar, pe motiv că ești rigid și îngust la minte. o zi frumoasă! și nu m-am certat, ți-am adus argumente plauzibile. e ok, ține grupul curat și nu lăsa 100 de filme să ajungă la cei 42,059 de useri *smile emoticon*

 – mi-e mi-a luat cam 6 secunde sa fac copy paste la tot postul ala.. nu inteleg ce era asa greu… uite. – New Text Document.txt

Și imi trimite in .txt toate cele o sută de filme de pe site-ul meu, după care postează lista pe grup.

siriusly

Alina Greavu – dacă tu ai muncit să ții pagina curată, și eu am muncit să adun toate acele titluri și să fac o selecție dintre sutele de filme pe care le-am văzut. și acum mai ai și eleganța de a lua content de pe site-ul meu fără acord și fără precizarea sursei. 

– am sters daca te uitai. doar ti-am aratat cat de rapid puteai sa faci postul fara sa postezi alte linkuri. tocmai de aia am si scris Sterg daca nu iti convine.

– nu, mulțumesc, nu m-am chinuit doi ani la lista aia de filme ca să profite alții de ea.

Deci tu-mi spui că nu vrei să profite alții în urma muncii tale, dar iei cu copy-paste content de pe site-ul meu și îl publici în grupul tău, ca să profiți tu de munca mea. Câtă ipocrizie! Păi să nu-ți vină să te dai cu capul de tastatură?!

2 thoughts on “Asta se întâmplă când suferi de exces de zel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.