CASA LOUNGE Singapore și Barcelona

Știu albumele Casa Lounge de multă vreme; le-am ignorat deseori în benzinării. Zilele astea, însă, am avut eu o anumită stare și am cumpărat două: Singapore și Barcelona. Și îmi aduc aminte că acum câțiva ani am mai cumpărat un CD similar, cu muzică ambientală, și l-am ascultat până n-a mai rămas nimic din el. Habar n-am pe unde e și nici cum se numea. Cert e că după ce m-am delectat cu noile achiziții -chiar acum ascult Singapore- intenționez să cumpăr întreaga colecție.

Casa Lounge Singapore are un fel de eleganță, sunete fine, jazzy, groove mistic cu o ușoară tentă erotică. Îmi place de mor vocea solistei de la Smoma (italieni), care pătrunde prin rafinament și timbru, voce plăcută urechii în chip de filingeală. CD-urile adună majoritar piese ale trupei Smoma, spre bucuria mea, care cântă mai mult cover-uri. În playlist mai sunt Jeronymo, SofaRock, Amanda Lear, Manuel Sanchez, Grazia, Le petit dejeuner, Coffee Shop, Comare Johnny și Gio Bachio. Un fel de corn al abundenței în materie muzicală.

Întreg playlist-ul aici: http://www.discomania.ro/casa-lounge-singapore-p-437.html

—————————————————————————————

Muzica selectată în Casa Lounge Barcelona e mai liniștitoare, mai profundă și meditativă, plutești printr-un tunel cosmic, cu păsărele și valuri care se sparg. Pe CD-ul doi sunt numai piese Frank Borell feat Dreamscape, iar pe primul sunt In Credo, Floating clouds, Kid Coconutz, Noise Boyz, Skysurfer, Desset Tunes, The Man behind C. șamd. Primul CD e mai chill, al doilea puțin mai antrenant, dar merg oricum pe aceeași stare de relaxare, muzică bună de adormit. Din păcate găsesc cu greu pe net exact piesele de pe Casa Lounge Barcelona, pentru că multe dintre ele sunt curățate. De exemplu, variantele găsite online au chitară, pe când cele de pe album nu.

Întreg playlist-ul aici – http://www.discomania.ro/casa-lounge-barcelona-p-365.html

Și după ce mă satur și aceste patru CD-uri, trec la următoarele din colecție: Casa Lounge Bali, Dubai, New York, Paris, Rio, Roma și or mai fi și altele. Chiar merită cumpărate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.