Ce mai face Florin Dobre?

Bine, sănătos, cred, momentan se bucură de aprecierile recente ale sibienilor. Spun asta pentru că săptămâna trecută a avut o prezentare de modă în Sibiu. Sincer, îmi place cum arată cea mai recentă colecție.

De data asta, nu a mai folosit culori isterice, ci alb. Colecția constă în același tipar de costum, reinterpretat prin accesorii și, bineînțeles, atitudine.

Îmi place Florin Dobre, îl admir pentru pasiunea cu care face ce-i place. Indiferent că-l judecă lumea și-i atribuie fel și fel de figuri de stil, el continuă să-și facă treaba. Eu primesc de fiecare dată comunicat de presă când are vreun eveniment și sunt la curent cu tot ce face pe podium. Mă bucur că se ține tare și, sincer, consider că publicul lui chiar nu se află în România. Sunt și aici fani ai stilului excentric, dar marele public e afară. Acolo unde societatea nu judecă în halul în care o fac românii.

1002934_459736510789737_653175050_n

Acum câțiva ani i-am luat un interviu pentru Playboy și a fost primit foarte bine de cititori. Am colaborat foarte OK, ne-am înțeles bine și rezultatul cooperării a mulțumit pe toată lumea. Vreo doi, trei ani mai târziu, când scriam pe fostul blog, am dat de acel interviu printr-un folder vechi și am publicat un fragment din el pe blog. Un blogger mai critic decât soda caustică a preluat articolul meu și ne-a beștelit pe amândoi pe blog-ul lui. Meh, ca să ce? Îi mulțumesc pentru publicitate, oricum.

Dar să revenim: după cum spuneam, îmi place conceptul, colecția și cum s-a desfășurat evenimentul din Sibiu. Dacă mai stăteam în București, mergeam.

Recunoscut in Romania ca « un designer excentric gata sa transforme o tinuta obisnuita intr-una incredibila », Florin Dobre a facut si din cea de a 8-a sa prezentare un spectacol pe care sibienii greu il vor uita, iar publicul prezent a fost impresionat de colectia – The Bulevard Suit – S/S 2014 prezentata sambata, 29 iunie 2013, in cadrul festivalului de moda Feeric Fashion Days.

6 thoughts on “Ce mai face Florin Dobre?

  1. Alina, laudabila initiativa ta de a schimba ceva intr-un oras care respira doar 90 de zile din 365, insa este frapant faptul ca exista ff multa imitatie in acest oras…De la acte jenante de pseudo-cultura, la ”fashion” si tendinte sociale, totul este prelucrat prin prisma unei imagini eronate despre Occident, pe baza unui proces de aculturatie de jos nivel, care nu are nimic de-a face cu adevaratul act socio-cultural de tip vestic. Constantenii trebuie doar sa fie sinceri cu ei si cu orasul in care traiesc, sa respecte trecutul si sa schimbe prezentul prin acte civilizatoare, originale, nu imitand, nu incercand sa se transforme in ceea ce nu sunt si nu au fost niciodata. Mult succes!

  2. Mulțumesc pentru comentariu. Da, sunt de acord, Constanța e preponderent într-un fel de moarte clinică, iar eu, întoarsă acasă după aproape cinci ani de București, am două variante: intru și eu în moarte clinică odată cu orașul sau încerc o resuscitare. Da, în Constanța se organizează evenimente slăbuțe și deseori pastișe, dar e o cărămidă așezată. În ani, cu ajutorul generației tinere, lucrurile se vor schimba. Din punctul meu de vedere, tinerii cu potențial au plecat de aici, iar bisturiul și actul de a nu lăsa orașul să moară rămâne în mâinile unor iresponsabili pasibili de un fel de malpraxis, de aici încercările ratate, uneori. Dar mai știu eu o vorbă, conform căreia nu există eșec, ci doar feedback. Cât despre faptul că locuitorii Constanței trebuie “sa respecte trecutul si sa schimbe prezentul prin acte civilizatoare, originale” pot spune doar că și imitațiile sunt un pas, cărămida despre care vorbeam mai sus, mai greu e cu actele civilizatoare.

  3. Alina, acea caramida despre care vorbesti trebuie sa fie una autohtona, pur si simplu. M-am stabilit definitiv in America de Nord de multi ani, cunosc mentalitatea de aici, felul in care se fac lucrururile, atat social, cat si cultural, cum vad oamenii viata in general, insa raman uimit cu ce se intampla in Constanta, tendinta mult accentuata in Bucuresti la capitolul imitatie dupa ”model american”!!!!!! Este de-a dreptul oribil sa vezi oameni care incearca sa se manifeste de la limbaj, la felul in care imbraca, pana la organizarea de event-uri, dupa ceva, ce spun ei, vine de peste Ocean, cand, peste Ocean, viata este complet diferita. Putini sunt cei care au mers in US, mai putini sunt cei care au trait in US, si mult mai putini sunt cei care au inteles ce se intampla cu adevarat la nivel socio-cultural in US:))))Asa ca daca acel oras vrea sa iasa din cercul dubios al vietii de doar 3 luni pe an, trebuie sa schimbe ceva in mentalul oamenilor. Sa fie mai responsabili pe istoria lor, pe destinul lor personal si general, sa se implice in actiuni de voluntariat, fara a lasa soldatii americani din MK Base sa le igienizeze Parcul Tabacarie, sa resusciteze acel oras aflat, din pacate, in moarte clinica. Constanta revazuta dupa ani pare doar un iarmaroc plin de bodegi, unele chiar pe trotuare, care si asa nu exista, trei muzee vizitate de 7 turisti straini, un centru istoric dezolant, tineri parca trasi la indigo din punct de vedere vestimentar, practic un oras amortit de-a binelea.Trist, dar adevarat!

    1. Așa e. Cred că întreg poporul român trece printr-un fel de criză de personalitate. Avem generațiile decembriste, obișnuite cu nimic, și generațiile high-tech, purtate de valuri din afară. E un mix ciudat cu românism în el. În ceea ce privește implicatul în acțiuni voluntare, lucrurile au început să se miște în Constanța. De exemplu, blogosfera constănțeană a pus bazele unei campanii în care noi și diverse companii locale strângem bani pentru copiii nevoiași. Știu că prin voluntariat te referi la mult mai multe, dar ăsta este exemplul ce mi-a venit acum în gând. Lucrăm, de exemplu, la http://www.constantablog.net/. Bine, mai mult colegii mei decât mine, eu am tone de proiecte pe cap. De altfel, de ieri am primit frâiele singurei companii de comunicare integrată din Constanța, respectiv sud-estul țării. Vreau să fac treabă bună și să schimb lucruri. Una câte una, reușim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.