Copilul tău e pasionat de IT? Înscrie-l la SuperCoders 2022!

Având în vedere prezentul supertehnologizat pe care îl trăim, a avea cunoștințe digitale a devenit esențial – atât pentru copii, cât și pentru adulți. Tehnologia e la fiecare pas, școala se face online, e nevoie de competențe digitale și la cel mai basic job, iar angajații din domeniile IT&C au ajuns să fie printre cei mai bine plătiți oameni din lume. 

Copiii zilelor noastre petrec mult timp în fața calculatorului și a gadget-urilor în general, că astea-s vremurile. Ideal ar fi să fructificăm acel timp și să-l transformăm în oportunitate de învățare, nu? În contextul actual, cred că una dintre cele mai bune investiții în viitorul copiilor noștri e să ne asigurăm că dobândesc astfel de abilități, că beneficiază și de educație digitală când stau la calculator, lucru care ar putea sta la baza carierei lor de când vor fi adulți. 

Cum facem asta? Îi înscriem într-un program de educație digitală, cum e SuperCoders, dezvoltat de Orange, cu sprijinul Fundației Orange și Simplon România, o oportunitate excelentă pentru copiii pasionați de tehnologie. Dacă nu ai auzit până acum de SuperCoders, îți spun că e poate cel mai mișto program de educație digitală pentru copii, cu vârste între 10 și 14 ani, în cadrul căruia copiii dobândesc cunoștințe, abilități și competențe digitale care le vor folosi în viitor și care sunt atât de importante pentru vremurile în care trăim. 

SuperCoders presupune trei etape: caravană, competiție și academie. Caravana presupune webminare și ateliere online și offline – unele au avut loc deja în octombrie. Din fericire, copiii încă se pot înscrie la atelierul “Distrează-te și creează povești în Scratch”, susținut de Simplon, care se întâmplă pe 15 noiembrie. Pentru a-și înscrie copiii, părinții trebuie doar să completeze formularul de aici.

În a doua etapă, respectiv în Competiția Națională SuperCoders, copiii vor primi o poveste și vor trebui să îi creeze o continuare și un final, inventând noi personaje, decoruri, situații etc. Mai exact, vor face o poveste interactivă, o animație, prin care îl ajută pe supereroul Coder, personajul principal al programului, să ducă la bun sfârșit o nouă misiune, legată de consumul responsabil de resurse.

La finalul competiției, copiii pot câștiga unul dintre cele 50 de locuri în Academia SuperCoders, o etapă în care învață Web Development (HTML și CSS), dar și tablete iPad și căști Apple AirPods! 

Foarte important de reținut despre înscrierea la SuperCoders 2022:

  1. Înscrierile sunt individuale.
  2. Pentru a fi eligibile, înscrierile în concurs trebuie să conțină un link valid către animația realizată în Scratch, pe https://scratch.mit.edu/  
  3. Înscrierile în competiție sunt deschise până pe 20 noiembrie, ora 23:59.
  4. Concursul se adresează copiilor cu vârste între 10 și 14 ani din România. 
  5. Înscrierile trebuie completate de către reprezentantul legal al copilului (părintele).

Mai multe detalii despre calendarul SuperCoders, despre mecanism, pași de urmat pentru înscriere, formularul de înscrieri și premii aici: oran.ge/Supercoders

1 thought on “Copilul tău e pasionat de IT? Înscrie-l la SuperCoders 2022!

  1. Cred ca SuperCoders e o oportunitate excelenta pentru copiii pasionati de tehnologie de a invata cunostinte, abilitati si competente digitale utile si a-si uni fortele in lupta cu raul, ca doar asa putem schimba lumea. Ii incurajez pe parinti sa isi inscrie copiii la aceasta competitie, pentru ca ai putea avea surpriza de a ii descoperi un viitor programator in familie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.