“Harap Alb continuă…”, cea mai tare BD

Bandă desenată 100% românească ce merită toate aplauzele. 

DSC_6344

Am participat la a 23-a ediție a Salonului Internațional al Benzii Desenate, organizat la Muzeul de Artă din Constanța. La eveniment am cunoscut autori extrem de talentați din toată țara care m-au fascinat cu munca și pasiunea lor.

DSC_6336

În mod special am vorbit cu cei din spatele revistei “Harap Alb continuă…”. Redactor șef și autor, bucureșteanul Octav Ungureanu a fost foarte binevoitor să-mi povestească despre fiecare stand și publicație prezente la eveniment. El mi-a făcut cunoștință cu restul echipei și mi-a răspuns la toate întrebările. De asemenea, am cumpărat ceva foarte amuzat făcut de el.

DSC_6372
Octav Ungureanu, Radu Stoican și Adrian Cioroianu

Editorul și inițiatorul proiectului, Mihai Ionașcu, e un tip extrem de nostim și neconformist. Am ieșit la o țigară, la un moment dat, și-mi spunea că ei fac lansare la fiecare număr, diferența e că oamenii se distrează, nu-i așa elitist totul. La o lansare a fost și concert, s-a băut bere și s-au aruncat bocancii-n dans, pe când în Constanța s-a desfășurat la Muzeul de Artă. Întreba unde-s fetele, râzând.

DSC_6357
Mihai Ionașcu și Adrian Cioroianu

Iar desenatorul, Andrei Moldovan, care a fost și premiat, este un tip amabil și modest care s-a emoționat atât în timpul interviului, cât și când i s-a înmânat trofeul pentru cea mai bună bandă desenată. De obicei, desenează două luni pentru un număr al revistei HAC, mi-a spus el, și speră să se acorde atenție acestui tip de artă în România așa cum e în afară.

DSC_6471
Andrei Moldovan

Auzisem despre “Harap Alb continuă…”, dar nu am avut niciodată ocazia să răsfoiesc o revistă. Weekend-ul ăsta am rămas surprinsă. Mi-a plăcut atât de mult, încât am cumpărat toate cele șapte numere, ultimul incluzând și un CD cu muzică medievală. În primele patru numere este povestea lui Ion Creangă, după care, în continuare, Harap Alb umblă creanga. Aventurile lui continuă, însă ce face, în ce situații ajunge, încă nu știu, pentru că abia am început să citesc prima ediție. Vă recomand revista, asta-i clar, nu?

front_teanc-850x566

Și aș vrea să mai adaug câteva cuvinte despre două personaje care au participat la salon. Radu Stoican, puștiul de 14 ani din poza de mai sus, este cel mai tânăr autor de benzi desenate din țara noastră și publică, de exemplu, în revista COMICS. Apoi, despre celălalt artist aflați dând click pe știrea pe care am făcut-o despre Salonul Internațional al Benzii Desenate.

* îi mulțumesc domnului Claude Aubé pentru că mi-a trimis fotografiile

6 thoughts on ““Harap Alb continuă…”, cea mai tare BD

  1. Constanta
   Benzinariile OMV-Petrom – toate
   Inmedio – 7 puncte – vezi aici toata lista
   Chioscurile de presa Press Point – toate
   Supermarket-urile: Auchan, Kaufland si Real
   Magazinele Metro
   Chioscurile de presa P Kiosk

 1. Buna,

  te invit la un concurs simplu pe blogul meu. Cu 2 distriburi pe facebook poti castiga unul din cele doua pandantive gravate dupa placul inimii tale, cu foto sau text. Unul este placat cu aur, altul cu rodiu.

  Concursul se afla pe prima pagina a blogului meu, sper ca vei participa.

  Numai daca vrei, scuze de off-topic. 🙂

  Te pup si multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.