De ce folosim cană filtrantă acasă, în loc să cumpărăm non stop apă îmbuteliată

Noi suntem șase oameni în casă. Bem și folosim foarte multă apă atât la gătit, cât și în espressor-ul de cafea și alte electrocasnice mici. Locuim în București și nu cumpărăm baxuri cu apă, ci folosim căni filtrante Brita de vreo opt ani. De-a lungul anilor am cumpărat mai multe modele – pun mai jos o poză cu una dintre cănile noastre vechi, Brita Aluna, si noul model pe care l-am primit, Brita Style. Ambele sunt varianta Cool, adică de 2.4 litri – varianta XL este de 3.5 litri. 

Principalul motiv pentru care preferăm să folosim cani filtrante este reducerea poluării cu PET-uri. Mai cumpărăm sucuri sau lapte la PET, că nu suntem nici noi ușă de biserică, dar dacă am fi luat și apă deja era… nu că prea mult, ci enorm de mult. Apropo de asta, oamenii de la Brita spun că, folosind o cană filtrantă, o familie economisește peste 1000 de sticle de plastic de unică folosință în fiecare an. Cred că la noi ar fi mai multe, sincer. 

Alte avantaje? Folosind o cană filtrantă facem economii de până la 85%, nu ne mai rupem spatele cărând baxuri de apă, ne protejăm electrocasnicele de calcar și, desigur, apa are alt gust! E curată, fără clor, plumb sau alte impurități. Având și un business cu cafea, vă spun că alt gust au cafeaua și ceaiul atunci când folosim apă filtrată. 

Am pus mai sus poze în care se văd cele două modele de căni filtrante. Cana filtrantă Brita Style Cool are un design mai fin și a fost creată ca să încapă perfect în ușa frigiderului, ceea ce mi se pare foarte smart – eu beau lichidele reci indiferent de anotimp, așa că mă încântă acest feature. 

La modelul ăsta nu trebuie să scoți capacul ca să pui apă, ci are un sistem prin care se deschide foarte ușor cu vârful degetului. În plus, Brita Style are un indicator de schimbare a filtrului de tip LED care te anunță când trebuie să-i schimbi cartușul, se poate spăla la mașina de vase (după ce scoți capacul, desigur) și, pentru cine ține cont de cromatică, e disponibilă pe mai multe culori. Chiar îmi place noul model. 

Așadar, dacă obișnuiți să cumpărați apă la PET și vreți să faceți o schimbare în bine pe toate planurile, chiar vă recomand cănile filtrante BRITA. Găsiți detalii despre toate modelele pe brita.ro, iar dacă intrați pe www.kitchenshop.ro și în magazinele KitchenShop aveți și până la 25% reducere la toate produsele BRITA în luna martie, pentru a sărbători Ziua Internațională a Apei. 

#brita #britaromania #reducesingleuseplastic #hidratare #drinkmorewater #apafiltrata #filtruapa #style #beinstyle (AD)

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.