Defrișarea Parcului Tineretului: Urbanizarea excesivă și scăderea nivelului calității vieții urbane (+ilegalitate)

În țara lui Papură Vodă se defrișează ilegal Parcul Tineretului, pentru că s-a acordat autorizație de construcție fără cea de defrișare unui colos imobiliar ce va ridica un cartier rezidențial pe 20.000 mp. 

Pe 31 mai 2014 are loc un protest la ora 16:00 la intrarea în Parcul Tineretului din București pentru a atrage atenția autorităților cu privire la ilegalitatea defrișărilor masive. Anunț pe această cale că voi participa la protest în calitate multiplă: iubitoare de mediu, jurnalist, cetățean revoltat de mânăriile care se fac pe față în țara asta și, nu în ultimul rând, reprezentant al firmei de peisagistică GRADA.

În câteva cuvinte, ca să înțelegeți despre ce e vorba chiar dacă nu ați urmărit subiectul, vă sintetizez. O tanti a retrocedat două hectare de teren din Parcul Tineretului. Acum se taie arborii de pe acea suprafață pentru a se construi un cartier de vile. Compania a primit aviz de construire a complexului rezidențial la intrarea în parc, dar nu și autorizația de defrișare. Cu toate astea, spațiul verde este  mătrășit în plină zi, fără ca autoritățile să aplice legea potrivit căreia este ilegală toată treaba.

Explic cu exactitate, citate și articole de lege în ce măsură autoritățile sunt formate dintr-o adunătură proști siniștri și de incompetenți nepăsători într-un articol decent, spre deosebire de ăsta, de aici, unde pot să înjur și să zic ce vreau, pentru că e site-ul meu. În fine! Click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.