Despre mine

Hello! Aici Alina Greavu (34 ani). Lumea mă strigă “ALUZIVA”. Sunt fost jurnalist, actual activist pentru mediu și drepturile omului, în general, fondatoarea Asociației ALUZIVA, fundraiser independent, mamă de trei şi creator de conținut axat pe educaţie şi activism social. Cu studii în comunicare, am început să scriu pe blog la 19 ani și la 20 de ani am avut și primul job în presă. Am lucrat la mai multe reviste și televiziuni, urmând ca în 2014 să îmi deschid un canal de YouTube, dar abia în 2018 treaba a devenit serioasă, să zicem aşa.

Mă implic deseori în campanii caritabile, motiv pentru care în 2020 am câștigat AVON AWARD FOR SOCIAL CAUSES la Digital Divas, primul premiu important din cariera mea de fundraiser și activist. De atunci, nominalizările şi premiile au început să curgă. În 2022 am dus lucrurile la următorul nivel şi mi-am deschis propria asociaţie: Asociaţia ALUZIVA, ca să pot ajuta mai mulţi oameni. La final de 2022 am luat și cel mai râvnit premiu al online-ului românesc: ABSOLUT Online Personality of the YEAR – mai multe detalii în pagina AWARDS.

Datorită activității mele, sunt unul dintre puținii influenceri români care colaborează frecvent cu Comisia Europeană, pe proiecte de tineret, digitalizare, mediu și human rights. În 2022 am fost invitată la Parlamentul European pentru a participa la SOTEU la Strasbourg, cel mai important eveniment din Comisia Europeană, iar în 2023 am fost invitată și la Comisia Europeană la Bruxelles, ca unic reprezentant al României la un workshop dedicat celor mai apreciați creatori de conținut europeni.

Sunt o portavoce pentru cei care mă urmăresc și ating fără rețineri subiecte importante din societatea din România, ca violența domestică, exploatarea la serviciu, depresia, sănătatea mintală, abuzurile sexuale, situația învățământului românesc, comunitatea LGBT, minoritățile de orice fel etc. Pe YouTube am devenit cunoscută după ce am povestit într-un clip de o oră despre cum mi-am dat demisia în direct din postul de prezentatoare de știri, clip care a depășit un milion de vizualizări.

Având trei copii, vorbesc deschis despre experiența de mamă, abordez subiecte tabu și prezinta viața așa cum este, în ciuda presiunii de a arăta numai perfecțiune în social media. Postez ce fac cu familia, chestii care-mi plac, care nu-mi plac, taxez derapajele media, postez situații funny, dar și situații mai puțin drăguțe, care la rândul lor fac parte din viață. No filters, no bullshit, mai exact, cam asta sunt eu.

Împreună cu Adi, soțul meu, am deschis HEAVYSHOP.RO, un magazin online din care poți să-ți cumperi filtre, foițe, cafea proaspăt prăjită, produse cu CBD și ceva comod în care să stai chill în timp ce citești, te joci, faci binge-watching sau orice îți dă ție un vibe bun. În plus, mai nou, avem și borsete, portofele, accesorii din piele & more.

Pasiunile mele: cărți, boardgames, filme, gaming, escape rooms, muzee și călătorii – atât cât îmi permite timpul, având trei copii și atâtea responsabilități pe lângă.

Mă găsești pe YouTubeInstagram și Facebook. Pentru colaborări și alte lucruri importante, scrie-i lui radu.ionut@hyc.ro.

[mai jos, o descriere veche de prin 2016]

jurnalist când n-are bani, PR-ist când are chef, scriitor când are stare, blogger când are timp, vlogger când are chef de caterincă. își rezervă dreptul de a aprecia oamenii civilizați, de a respecta părerile diferite de ale ei și de a castra comentatorii lipsiți de bun simț, educație și respect. și care înjură. uneori răspunde cu același patos dacă e absolut necesar. 

906153_298563360298310_2585343997452058420_o

Port cu mândrie insigna de jurnalist și am navigat prin apele jurnalismului online, de presă scrisă și ale televiziunii. Am scris îndelungat pe La vie en rose, primul meu blog, început prin 2008, în facultate, dar pe care, din păcate, am fost nevoită să-l șterg din cauza unui job în televiziune. Regret asta, dar c’est la vie. După am pornit Aluziv18, care, în 2013, a devenit aluziva.ro. Din ianuarie 2014 am și un video blog de care, din păcate, nu am timp să mă ocup, dar fac ce pot. Aici

Scrierile mele depind de toanele ce mă încearcă în momentul în care mă așez la laptop. Indiferent de ele, practic jurnalismul subiectiv și participativ. S-ar putea ca acum să citești un articol-cascadă de siropoșenii, iar în cel de lângă să te minunezi de cât de miștocară și lipsită de profunzime pot fi. Sunt născută-n zodia peștilor și asta-mi subliniază bipolaritatea sau dualismul care se află în fiecare dintre noi într-o oarecare măsură. Ah, mai scriu proză pentru mine și compun poezii; și am strâns câteva, pe care sper să le public înainte să mor, dar asta nu mai are nicio treabă cu presa. Revenim la blog.

Despre ce scriu aici? Recenzii și orice altceva. Merg la evenimente de vastă natură, de la piese de teatru, spectacole de operă și lansări de carte până la expoziții foto, târguri sau concerte, și redactez impresii.Văd filme acasă sau la cinema, pe care le comentez abitir, la fel cum fac și cu cărțile pe care le citesc, locurile în care merg sau oamenii pe care îi cunosc. La fel de pasional scriu despre ce visez, ce îmi place, ce mă fute la icre, ce-am mai compus în nush ce zi ploioasă sau ce mă roade pe mine la 4 dimineața. Nici eu nu știu.

Sunt în continuă căutare de proiecte care să mă țină ancorată în media, pentru că nu mă văd făcând altceva (aruncă un ochi pe pagina CV dacă te interesează). Ba da, mă contrazice Alina cea boemo-literată, mă văd făcând bijuterii până la bătrânețe și scriind cu ardoare cărți, înconjurată de pisici. Exact, am probleme la cap. Până atunci, însă, lucrez la dezvoltarea mea pe toate planurile și naiba știe ce-mi poate ieși din cap prin intermediul buricelor degetelor. Dei sub numine viget.

P.S.: Detalii despre experiența profesională găsești în rubrica CV.