Eu, femeia, și noțiunile de mecanică

E clar, dacă-mi pică mai mult de trei întrebări de mecanică la examen mă ridic și cer nota.

Da, știu, o lălăi cu carnetul de șofer, încă de când mă plângeam de cursul de legislație, dar, știi cum e, Paști, 1 mai, sfinți, zile libere etc. Acum, însă, sunt pe ultima sută de metri. Încă n-am stabilit data examinării teoretice, trebuie să mă revăd cu instructorul. Am făcut o pauză de conducere de două săptămâni pentru că, spre ghinionul meu și tragedia lui, s-a stricat mașina de școală. Cum orice rău are o parte bună, am timp berechet să recuperez partea teoretică. Trebuie să recunosc că mă plictisesc teribil testele, dar perseverez. Le iau pe majoritatea. Când îmi pică, însă, noțiuni de mecanică, se întunecă totul.

1

Da, recunosc, sunt praf la mecanică. Desigur, știu și eu ce-i ăla termostat, cum se verifică uleiul și care-i diferența dintre antigel și lichid de parbriz, adică nu-s chiar atât de toantă. Dar, pe bune, n-am mai auzit în viața mea, până ieri, termenul “calamină” sau “bendix”.

Despre “calare” am auzit și eu bărbați vorbind, dând din cap ca Gheorghe, de exemplu. Pentru mine, însă, “papuc” înseamnă șlap, nicidecum piesă de metal care unește un conductor cu o instalație electrică, asigurând realizarea unui contact demontabil.  Ce-i un “catalizator” am învățat la orele de chimie din generală, însă niciodată, dar niciodată, nu am asociat termenul de “gripă” cu o mașină.

franagagr

Vai de capul și de zilele mele! În condițiile astea, o să merg cu taxi și maxi pentru tot restul vieții mele. Asta dacă nu cumva câștig la loto și-mi iau șofer. Sau, ce naiba, direct elicopter sau avion privat. În fine, încerc să nu mai visez momentan și, până o să joc la loto, am de învățat mecanică.  “Tachet”, auzi și tu!

2 thoughts on “Eu, femeia, și noțiunile de mecanică

  1. stai chill, nu esti praf la mecanica, fiecare domeniu cu termenii sai, cand iti spargi capul doctorul iti zice ca ai un traumatism craniocerebral.. asa si cu reziduu de carbune de pe bujii si peretii motorului, toate raspunsurile le gasesti in acel curs, nu ai nevoie de mai mult, e putin tricky cum sunt puse intrebarile in test, bafta, esti haioasa.

    1. Da, așa e, doar că eu nu dau test să verifice doctorul dacă am înțeles ce am la cap. E groasă cu mecanica, nu glumă! :))
      Mulțumesc, îmi place să fac haz de necaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.