FAIRO: O aplicație esențială și intuitivă de făcut facturi pentru freelanceri

Nu știu de voi, dar eu folosesc de câțiva ani clasicul program SAGA pentru facturi. Îl am instalat pe PC în birou, așa că de fiecare dată când am de făcut o factură trebuie să deschid PC-ul sau să aștept să ajung acasă, că sunt legată de el. Azi am aflat de Fairo, aplicația prin care îți poți emite, trimite și ține evidența facturilor mega ușor, direct de pe telefon. 

Astăzi am testat-o cu PFA-ul lui Adi. A fost banal de ușor să ne facem cont și să emitem de test o primă factură. Când deschizi aplicația, îți faci cont super ușor: trebuie doar să îți bagi adresa de mail și CIF-ul, iar restul vine mură în gură, pentru că aplicația îți recunoaște imediat PFA-ul. Îți mai rămâne să adaugi tu câteva detalii. 

Aplicația este gratuită și disponibilă pe IOS și Android, în engleză și română, momentan doar pentru PFA-uri. Jos, ai trei butoane: profilul tău, factură nouă și cel cu evidența facturilor deja emise. 

Noi am făcut o primă factură să vedem cum se mișcă treaba și a mers super ușor. 

Pasul 1: am completat datele firmei către care facem factura

Pasul 2: am scris serie, număr factură și termenul de plată

Pasul 3: am trecut concret ce facturăm – produs/serviciu, număr unități, bucăți/ore după caz, preț și, opțional, descrierea produsului sau serviciului facturat. 

Gata, asta a fost! Ador cât este de simplu să emiți o factură. Mai departe, vă las toate beneficiile aplicației, ca să vă dați seama de ce sunt atât de încântată:

  • Emiți facturi și ții evidența lor
  • Facturezi în română sau engleză, în lei, dolari sau euro
  • Salvezi datele clienților tăi direct din baza de date a ONRC
  • Trimiți facturi din câteva click-uri 
  • Vezi statistici despre facturile plătite și neplătite
  • Descarci totul în format PDF

De menționat că Fairo ne protejează datele personale prin encriptare, are program antifraudă și respectă Standardele de Securitate ale Raiffeisen Bank International Group. 

Având în vedere că până acum am vorbit în principal de facturi, simt că am o veste bună pentru freelancerii cu PFA care nu prea se pricep la chestii de contabilitate. Știți momentul ăla din an în care trebuie să faceți tot soiul de hârtii și plăți către stat, cu impozite și declarații fiscale? 

În curând vor fi implementate funcții care să vină în ajutorul nostru: aplicația Fairo va calcula impozitele, ne va permite sa ne deschidem un cont bancar și tot prin ea vom putea genera declarații fiscale, pe care le vom putea plăti din contul bancar Fairo. 

Mi se pare mai mult decât genială această aplicație. Puteți citi mai multe detalii chiar pe site-ul fairo.ro, unde găsiți și link de descărcare a aplicației. 

Ca background info, ca să încheiem frumos articolul ca la ziar, vă spun că Fairo este un serviciu inovator dezvoltat de startup-ul austriac Creative Dock, cu sprijinul Raiffeisen Bank International. 

Aplicația a fost lansată pentru prima dată în Ucraina, în iulie 2020, cu mult succes, bucurându-se de popularitate în rândul a peste 30.000 de utilizatori înregistrați. România este prima țară din Uniunea Europeană în care aplicația este lansată, vizându-se o extindere în viitor în alte țări din UE. (P)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.