Maestrul și Margareta, serial online

Zece episoade făcute după cea mai bună carte pe care am citit-o până acum. 

Romanul Maestrul și Margareta al lui Mihail Bulgakov redă trei planuri paralele: în primul, în 1930, Satana viziteză Moscova, însoțit de asistenții lui – se recomandă Woland, specialist în magie neagră. În planul doi, ne întoarcem în timp la Pontiu Pilat și la Iisus, care în carte se numește Yeshua Ha-Nozri. În planul trei, când este prezentată povestea de dragoste dintre Maestru și amanta lui, Margareta, toate cele trei planuri se întrepătrund și întreaga poveste capătă sens. Cum se leagă personajele, cum li se intersectează drumurile, totul este scris în așa fel încât să te sfideze și cu o satiră fabuloasă.

begemot-287[1]Desigur, recomand cartea înainte, care este, după cum spuneam, cea mai tare pe care am putut s-o citesc vreodată. Am mai trăit asemenea stări când am citit Harry Potter în clasa a VII-a. Nici nu am de gând să le compar, dar ambele te duc ușor într-o lume din care îți pare rău că pleci la final. Asta am pățit după ce am terminat de citit Maestrul și Margareta. Mi-a plăcut atât de mult încât m-am uitat și la serial exact în aceeași seară. De asemenea, îi mulțumesc lui D.S. pentru carte, pe care mi-o doream de atât de multă vreme, și pentru că mi-a dezvăluit și existența serialului.

Cele zece episoade rusești pe cât cuprinde sunt turnate în 2005 și sunt, din fericire, subtitrate în limba română.

Și totul începe cu întâlnirea lui Berlioz, căpetenia grupării literare MASSOLIT și redactor-șef la o revistă, cu Bezdomnâi, poet colaborator. Acolo, pe bancă, ei ajung să îl cunoască pe Satana, care îi prezice moartea lui Berlioz.

Maestrul şi Margareta 1/2 RO Sub Ep. 1/10 – Mihail Bulgakov (2005) 

Maestrul şi Margareta 2/2 RO Sub Ep. 1/10 – Mihail Bulgakov (2005)

Episoade online, subtitrare în limba română.

Maestrul şi Margareta partea 1, ep 2/10

Maestrul şi Margareta partea 2, ep 2/10

Maestrul şi Margareta partea 1, ep 3/10  

Maestrul şi Margareta partea 2, ep 3/10

Maestrul şi Margareta, ep 4/10

Maestrul şi Margareta, ep 5/10

Maestrul şi Margareta, ep 6/10 

Maestrul şi Margaretaep 7/10

Maestrul şi Margaretaep 8/10

Maestrul şi Margaretaep 9/10

Maestrul şi Margaretaep 10/10

8 thoughts on “Maestrul și Margareta, serial online

 1. Multumesc din toata inima lu “alusiva.ro” pentru a face acesibil acest spectacol superb. Maestrul si Margareta e o carte exceptionala, si acest serial este o capodopera

 2. Şi eu mulţumesc din toată inima. Romanul lui Bulgakov l-am citit prin anii 70, iar serialul l-am văzut de câteva ori: prima dată la TVR, apoi furându-l de pe internet, ori de câte ori am simţit nevoia să-l revăd.
  Acum, în sfârşit, am toate episoadele adunate la un loc.
  Să vă ţină Dumnezeu!

 3. Un film bun, cartea este și mai bună…Îmi amintește de Ilf și Petrov. În opinia mea în unele episoade se cam trage de timp dar este de înțeles. Mici detalii care i-au scăpat regizorului (Margarita aștepta telefon la ora 22 iar pendula din apartamentul ei arăta deja ora 22:20…o mătură ar fi fost un mijloc de transport mult mai bun fiind deja consacrat de secole.
  Cu drag însă îi dau regizorului nota 8 !

  1. De acord, de cele mai multe ori cartea bate filmul. Mie mi-au plăcut foarte mult actorii, sincer. Și deși nu are cum să se ridice la nivelul cărții, consider că serialul este foarte bun pentru cine nu a citit-o. Cel puțin se redă esența și atmosfera romanului, că asta e cel mai important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.