Moda la Constanța la 67 de ani

Din mulțimea de pietoni îmbrăcați în negru, gri, maro și bleumarin, a răsărit ea. Și mi-a spart ochii. Cizme roșii cu blană, căciulă tricotată roșie ce imită pălăriile anilor `20, haină de blană și poșetă din petice de piele. Holly fuck! Cât fashion amestecat cu nebunie și, probabil, niște tărie!

COCHETĂRÍE ~i f. 1) Comportament cochet. 2) Dorința de a plăcea prin originalitatea exteriorului și a comportării. [Art. cochetăria; G.-D. cochetăriei; Sil. -ri-e] /

 

Nu m-am putut abține, trebuia să-i fac o poză. Și cum mergeam în aceeași direcție, am stat în spatele ei, încercând să prind una bună. Cu greu, însă, una neclară.

 

Dar nu m-am lăsat și am îndrăznit să intru în vorbă cu ea. “Nu vă supărați, îmi permiteți să vă fac o poză? Vă admir tare mult pentru îndrăzneală, aveți un stil deosebit!” Mă așteptam la cine știe ce reacție negativă, dar de unde? Madam a înfulecat complimentul, a zâmbit ca o divă conștientă de stilu-i de anvergură și a luat postura de ședință foto. “Da`nu mă întrebi și câți ani am? 67!”

– Te rog să-mi spui, soldat Opincă,
Tu porţi în raniţă bastonul?
– Nu, să trăiţi, am doar bidonul,
Cu pălincă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.