Nu știi la ce film să te uiți diseară? Am eu 250 de recomandări mișto – dar nu pentru toată lumea, recunosc

Am vorbit deseori despre pasiunea mea despre filme și seriale, dar astăzi mă rezum la filme – plănuiesc să fac în viitor și o listă cu seriale sau mini serii. Puțini sunt cei care, atunci când intră pe blog-ul meu, remarcă pagina ”Cinefilia Infected”. Acolo există o listă cu filme, din anii 1940 până în prezent. Ultima dată adăugasem titluri în septembrie 2015, când erau în total o sută de filme, însă în februarie 2023 mi-am luat niște timp special pentru a actualiza lista și acum sunt 250 de titluri.

Sunt filme alb negru și color, producții mari, celebre și comerciale, cu actori mega cunoscuți, sau filme independente de care n-a auzit (aproape) nimeni. Filme europene, coreene, dar și de la Hollywood.

De ce zic că nu sunt pentru toată lumea? Pentru că am postat lista pe Instagram și mi-au scris mai multe persoane că nu au putut vedea până la capăt unele filme sau că altele i-au șocat, speriat, scârbit etc. Ce-i drept, cele mai multe din lista mea sunt mistery, thriller, horror, psihologice, crimă, SF, cu întorsături de situație, cu detectivi, extratereștri, drăcovenii, spirite, concepte, personaje și idei neconvenționale, unele dintre ele chiar dubioase rău, sinistre sau macabre.

Printre ele se află și câteva comedii, filme fantasy ale copilăriei sau adolescenței mele, povești din lumi sau cu personaje impresionante, dar și drame și povești de iubire care-ți rup inima-n bucăți – mai puține, ce-i drept.

Ca să ne înțelegem, am gusturi destul de vaste în ceea ce privește filmele și am foarte mulți regizori preferați, care sunt din mai multe zone: Darren Aronofsky, Lars Von Trier, Stanley Kubrik, Alfred Hitchcock, care sunt mult pe horror, creepy, sinistru, SF, apoi Miloš Forman și Quentin Tarantino, care ecranizează genial și profund poveștile unor oameni care rămân cu tine și ani după ce vezi filmul, dar și Wes Anderson, Tim Burton și Pablo Almodovar, fiecare dintre ei având un stil diferit și unic de storytelling, cu satiră, umor și vizual distinct și memorabil.

Așadar, dacă nu știi la ce film să te uiți diseară, dă click pe pagina ”Cinefilia Infected” și alege de acolo. Dacă știi un film mișto care nu e pe lista mea, lasă-l în comentarii: fie l-am văzut și am uitat de el, fie nu l-am văzut și consideri că trebuie să-l văd. Vizionare plăcută! *wink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.