O să dau muzica tare când am eu chef

Săptămâna trecută vă povesteam ce vecini cu deprinderi urâte am. Au pata pusă pata pe mine și nu iartă o ocazie să-mi trimită poliția la ușă. Ieri, spre ora cinci, am mai cunoscut o echipă de intervenție cu raza de acțiune în Faleză Nord. Făceam karaoke. Deloc cu mirare, m-am înțeles exemplar cu cei doi, bărbat și femeie. Am vorbit despre faptul că legea nu prevede o limită de decibeli, că x și y, și că e poveste lungă cu vecinii, ce durează de mai mult de un an. Mi-au dat avertisment.

Aceste repetate inconveniențe au, totuși, părți bune. Mă stimulează și ajută în procesul de autocunoaștere. Poate crezi că am mâncat ceapa ciorii, dar datorită vecinilor mi-am descoperit oaza de seninătate. Când ne întâlnim la lift, parcă sunt tranchilizată. Nu mă enervez. Chiar îi salut. Acum vreo două săptămâni am dat nas în nas cu vecina, am salutat-o și am zâmbit la ea. Cred că i-a plesnit o venă, că doar a schițat o grimasă plină de ură.

Mi-am dat seama că orice s-ar întâmpla, eu n-o să mă comport ca-ntr-un sanatoriu, într-o liniște mortuară, doar pentru că vecinii mei s-au născut în laboratorul lui Orfield. Și decât să-i dau în judecată invocând vreo patru capete de acuzare și să cheltuiesc o veselie de bani, mai bine antifonez holul și sufrageria și-mi schimb ușa de la intrare. În curând m-apuc de treabă. Așa o să dau muzica tare când am eu chef.

5 thoughts on “O să dau muzica tare când am eu chef

  1. pai tocmai d-aia spuneam…razbunarea… :))
    gandeste Alina… e singura deosebire dintre noi si animale… uneori

    ca animal trebuie sa mananc, sa beau, sa fut. ca om a trebuit sa-nvatz sa descopar, sa iubesc, sa ajut!

    1. Nenică, om fiind nu A TREBUIT să descoperi / iubeşti / ajuţi / whatevere, căci nu te-a pus cineva să le faci. AI ALES să le faci dintr-o sumă de factori: educaţia primită acasă, anturajul, perioada/generaţia în care te-ai dezvoltat ca persoană ş.a.m.d.

      Problema e că unii n-au depăşit stadiul de animale, drept dovadă vecinii numa’ buni de pus la frigare ai demoazelei. Şi exemplele sunt destul de multe, minim un asemenea exemplu pentru fiece scară de bloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.