Părerea mea despre laptop-ul Lenovo YOGA Slim 7 Pro, după o lună de folosință

Design – varianta Light Silver

E un laptop frumos, compact, de 14 inch, ultrasubțire, făcut din aluminiu premium și cântărește nici măcar un kil jumate. Îmi place mult tastatura slim, faptul că e făcut să se deschidă ușor cu o singură mână (cu recunoaștere facială care-l face să se deblocheze într-o secundă) și că poți da ecranul pe spate până când se lipește de birou. De asemenea, mă încântă touchpad-ul, pe care poți folosi unul, două sau trei degete pentru diverse operațiuni, astfel încât nu simt nevoia unui mouse. 

Faptul că e compact, slim și ușor îmi permite să fac două lucruri esențiale pentru mine, desigur: să-l iau cu mine în oraș la întâlniri, să lucrez din vreo cafenea, să-l iau cu noi în vacanțe, ca noaptea după ce culcăm copiii să ne uităm la un film și, desigur, să mă plimb cu el prin casă. Adică?

Obișnuiesc să ascult podcast-uri, audiobook-uri sau să dau play la filme și seriale în fundal în timp ce am am activități casnice. Mai exact, mă car cu laptopul în bucătărie și îl pun pe blat în timp ce gătesc sau îl iau cu mine în dormitor și îl așez într-un colț al patului când împăturesc hainele proaspăt spălate ale copiilor. 

Drept urmare, dimensiunea și greutatea laptopului YOGA Slim 7 Pro îl fac ideal pentru mine, că bifează exact nevoile pe care eu le am de la un laptop. E ca faza cu mașina mică în trafic, cu care te strecori ușor și găsești mereu locuri de parcare. 

Video și audio

Pe parte video, vorbim despre un ecran OLED de 14 inci cu display format 16:10 și refresh 90Hz, ceea ce ajută mult pe browser, în mail și la documente, cu 2k+ microboarder, iar placa e AMD Radeon încorporată. Îmi place cum se văd culorile, contrastul, iar luminozitatea e ideală pentru mine. Asta e o chestiune de preferință personală, oricum, pentru că eu port ochelari și luminozitatea prea mare sau culorile prea intense mă obosesc. Pe parte audio e iar foarte ok, având două difuzoare Harman de 2 W cu Dolby Atmos®. Așasar, se vede și se aude bine. 

Performanță

Are 1 tera de stocare, 16gb RAM și procesor AMD Ryzen 7 5000H. Se mișcă bine între tab-uri și programe. Activitățile principale pe care le prestez pe laptopul ăsta sunt mail-uri, facturi, awb-uri, calendar, bag o conferință video pe Zoom, scriu articole pe blog, folosesc Word, Excel și tot ce ține de chestiile contabilicești. Mai departe, rup pe el YouTube, Netflix și cam atât. Deci nu mă joc pe el și nici nu fac montez clipuri, ca să pot spune că l-am testat în toate condițiile. De ce?

Pentru gaming am consolă PS4 și de patru ani folosesc același PC desktop pentru montaj video. Am același soft de zece ani (ok, boomer) și, transformând articolul de review al unui laptop în confesiune la psiholog, cred că am ceva blocaj la treaba asta, că încă nu mi-am făcut curajul de a transfera activitatea asta pe laptop. Am însă în plan această tranziție, tocmai pentru a fi mai eficientă și pentru a nu fi nevoită să mă întorc acasă de cine știe unde mă aflu doar ca să editez un video. 

Autonomie

După ce a stat acum două nopți la încărcat, ieri l-am deschis pe la 6:45 și l-am folosit până la ora 13:30, când a trebuit să revin la treburile de mamă. În dimineata asta l-am deschis iar pe la 7:30. Acum e aproape 11:00, am muzică în fundal și lucrez cu multe tab-uri deschise: mail, calendar, panoul de admin de la blog, de la heavyshop.ro, Google Docs, YouTube, Facebook, WhatsApp web, magazine cu haine, chestii pentru copii și multe altele. Știu că unii oameni țin trei tab-uri deschise, dar eu țin 30 – aia e! 

Later edit: a ținut 11 ore bateria. 

sursa foto: lenovo.com

În concluzie, sunt mulțumită de laptop. Îmi place tot de înseamnă design, autonomie, display, cât e de micuț, ușor și performant în același timp. Sunt o tipă rezonabilă, așa că nu mă pronunț pe gaming sau activități mai solicitante – nu pentru că n-ar duce, având în vedere dotările, dar nu l-am testat cu așa ceva. Cred că găsiți o mulțime de alte review-uri la el dacă vă interesează să vă luați un Lenovo YOGA Slim 7 Pro pentru astfel de activități. (P)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.