Plin de femei cu mască pe juma’ de față

Zilele trecute am fost sunată din partea unui centru de înfrumusețare din Constanța. Salutări, prezentări, una, alta, tehnici de marketing la telefon livrate prin vocea unei doamne cochete – așa a dedus auzul meu fin – un monolog calculat și bine conceput. În final, m-a captat cu “un tratament la ten gratuit din partea prietenei dv., Ana Maria”. Uh, mi-am zis. Colega mea de la Digi24 s-a gândit că merit un răsfăț, iar eu n-am cum să ratez un asemenea regal.

Drept urmare, azi, la doișpe fără zece, eram la centrul de înfrumusețare. Doar că am fost surprinsă. Nu era nicio cosmeticiană, niciun nimic ce ar fi adus cu un ritual clasic. Mese întinse, pline cu produse cosmetice, dischete, șervețele și zeci de oglinzi. Oh, shit, mi-am zis, mai e și plin de femei de 50 de ani.

Ok, nu e ceea ce mă așteptam să găsesc! La naiba, am nimerit la o testare de produse Herbalife. Ce să fac acum? Am mai luat-o și pe mama cu mine, cu gândul că mai petrecem niște mamă-fiică, știți voi. În fine, dacă tot suntem aici, să luăm loc, zic.

Și până s-au ocupat toate scaunele, m-am pus pe pozat și studiat fețe, dacă tot eram în acest cerc al frumuseții sau lipsei ei. Grimase, riduri, zâmbete, cinșpe minute moarte până la demararea programului.

După ce am tot pozat și citit pe recipiente cu cremă, am auzit un “dragile mele”. Și iată că a început. Doamna din dreapta este Maria Boțan. M-a enervat că nu mi-a zis la telefon despre ce anume e vorba, dar am iertat-o. A făcut o prezentare bună, e un comunicator iscusit și nu m-am plictisit nici măcar o secundă. Sar peste prezentarea produselor și etapele îngrijirii tenului, deși ăsta era scopul.

Discuții despre cum ce bagi în tine îți definește aspectul fizic, despre cât de multă apă nu bem zilnic și despre cât de mișto e să fii sănătos și frumos. Chestiuni greu de obținut în zilele astea, zic eu, când termenul de valabilitate al unui ou a ajuns să depășească durata de viață a unei găini – o mai veche revelație personală în fața unei omlete.

Apoi a început distracția. Femei, vedeți produsele?

Mânjiți-vă!

Trebuie să recunosc că a fost amuzant să privesc în jur. Și în semn de solidaritate față de doamnele din imagine, arăt și o poză cu mine. Și pentru mai multă credibilitate.

Acum că am țopăit singură în băltoaca cu penibil, rog a binevoi depășirea momentului. Mulțumesc anticipat.

Cine s-ar fi așteptat la asta? Eu chiar am crezut că se deschide vreun salon de cosmetică nou și-și fac reclamă oferind tratamente gratuit. Partea cu reclama am nimerit-o însă. Ș-aia cu gratuit… Eh! Cert e că produsele sunt bune, n-o să mă învârt în jurul cozii. Mi-am cumpărat și eu masca, dar rămân la ideea că puteam să o cumpăr și fără să trec prin această experiență.

Drept urmare, fete și femei din Constanța, care veți fi sunate din același motiv, sper să fiți informate corect și integral înainte să vă extaziați. Și nu știu de ce, dar am senzația că la Centrul Wellness vor mai fi invitate multe constănțence. Campania e în plină desfășurare și fiecare dintre noi a recomandat, așa cum a făcut colega mea cu mine, cel puțin alte cinci femei pentru a beneficia de “un tratament facial gratuit”.

Și faceți ceva cu mileurile alea, fețe de masă, ce-or fi, mă rog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.