Ploaia de la etajul 10

Când plouă mă mut în balcon, unde aștept tunetele și fulgerele de pe mare.

Nimic nu mă inspiră și liniștește mai tare decât o ploaie zdravănă. Și trebuie să recunosc că indiferent cât de tare urăsc să urc pe scări zece etaje, de cel puțin trei ori pe săptămână, merită. E un preț drept pentru fiecare apus pe care-l văd (de răsărit n-am parte, pentru că soarele e în spatele blocului și nu-l văd), pentru fiecare furtună pe care o trăiesc din plin, că-mi face fleașcă tot balconul (dar ador să mă “băltăcesc” cu picioarele în apă) și pentru fiecare zi de zăpadă în care totul e alb și marea înghețată.

Din păcate, fulgera de fiecare dată când opream camera. N-am prins niciunul, încă, dar am tot timpul din lume. Deocamdată mă bucur de aerul curat și de un pahar de rose. Oh, iubesc ploaia și balconul!

P.S.: Aștept sintagme cu bip, mereu au fost.

8 thoughts on “Ploaia de la etajul 10

  1. Apropo. Şi eu tot la 10 am stat pe când aveam 16-19 ani, pe la Macu’ Roşu’ prin zonă, şi merită. Ce-aş mai bea cafeaua la balcon dimineaţă, cum făceam când eram puştiulică.

    Oricum, bucură-te că nu vezi apusul. De fiecare dată când treceam prin Faleză Nord şi vedeam ferestrele apartamentelor orientate în direcţia opusă mării mă gândeam “ce de rahat e să stai pe malu’ mării şi să n-o vezi din casă”. 😀

    1. Bre, eroare de lectură! Văd apusul, răsăritul iese din cadru :)) E un fel de “ce de rahat e să stai pe malu’ mării şi să nu vezi răsăritul”. Dacă ar fi construit domnii blocul doar trei degete mai într-o parte, vedeam soarele și dimineața:))

  2. Eu locuiesc în zona farului dar l-am văzut doar din balconul altora. Din al meu vad pe tanti Maricica când întinde rufele doar. Frumoasa ploaia de azi, bip bip.

    1. Am și eu vedere în apartamentele blocurilor din față, că fiind la 10 observ cam tot. :)) Câte Maricici și activități diverse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.