Poate că trebuia să se întâmple #COLECTIV. Care sunt urmările și ce concluzii tragem?

Vreau să văd partea plină a paharului, deși acum avem toți senzația că nu există. Îmi pare rău dacă supăr pe cineva. Transmit condoleanțe tuturor și sper să găsească lumina în perioada asta de întuneric.

“Orice schimbare cere sacrificiu” și “tot răul spre bine” sunt două principii de bază pe care mi-am construit până acum viața. Am vrut relație, am bocit, am tras cu dinții și n-am renunțat la prima ceartă. Am vrut joburi bune, am muncit până mi-au tremurat genunchii, m-am înfuriat, m-am plâns, dar nu am renunțat la prima cădere de calciu. Vrem o țară ca afară, trebuie să îndurăm sacrificii. Așa cum a fost la la război cu bunicii noștri, cu părinții la revoluție, oameni au murit pentru schimbare. Și de data asta, din păcate, a fost necesată tragedia #colectiv pentru schimbare, pentru ca generația noastră să se trezească. Iată dovada că un străin poate sări în foc pentru mine și, cu siguranță, dacă aș fi fost acolo și eu aș fi intrat din nou în club să-i ajut pe alții! 

11140140_522220731265904_7070586238664658376_n

DEMISIA LUI PONTA ȘI A LUI PIEDONE este un semn că s-au prins că vorbim serios! E bine că am reușit asta, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece, că e doar vârful icebergului. Încă mai sunt în funcție o mulțime de parlamentari care tre să dispară de la conducerea țării! Presiunea trebuie să continue, mai tare și mai tare, că ne-am demonstrat deja că se poate! Întrebarea tuturor este “ce urmează acum?”. PUȘCĂRIE!

Toate barurile/cluburile/restaurantele vor fi verificate în așa fel încât așa ceva să nu se mai întâmple. Asta este cea mai importantă urmare a tragediei. Era nevoie ca așa ceva să se întâmple ca să fie băgată în seamă și siguranța clientului, nu numai abilitatea lui de a face consumație și de a lăsa bacșiș în neștire. Și apropo de asta, permiteți-mi să nu pun botul la solidaritatea patronilor care au închis cluburile în semn de doliu. S-au căcat pe ei și au închis ca să se pună la punct. Pun pariu că au zbârnâit telefoanele și că multe vor rămâne închise ca să cumpere extinctoare, să pună burete ignifug sau ca să mai facă uși de evacuare prin ziduri.

Vreo 40.000 de oameni au ieșit în stradă rațional, fără violențe, fără sprijin politic și fără dansul pinguinului. Suntem toți celule ale aceluiași organism, organism care începe să reacționeze la factorii dăunători interni și externi. Oamenii au ieșit în stradă cu cap, au pornit de la Piedone, apoi Oprea și în final Ponta. Au ajuns rațional la capul de la care se împute peștele. Și sper, sincer, ca demersul nostru să continue, să nu fie apă de ploaie, doar o plimbare nocturnă până la Victoriei. Mă întreb dacă nu cumva ar fi cazul să fim violenți, altfel cred că și ieșirea asta, în afară de demisia lui Ponta, se va dovedi o bășină care va muta nasuri câteva secunde și apoi se va dispersa în aer pentru totdeauna.

tumblr_inline_mwkplrVfy41qcryb6

Tinerii s-au trezit și sunt hotărâți să schimbe sistemul, sătui de neajunsuri, șpăgi, corupție și sătui să fie nevoiți să plece din țară pentru pâine. Aici completez printr-un alt articol scris acum câteva luni: “Tinerii care pleacă din România sunt de căcat“. Oare chiar se va schimba ceva concret? Eu aș vrea să știu ce aș putea face și jur că o să fac!

Tinerii au realizat că e periculos să faci party în orice beci jegos, că pot muri din cauza asta. Eu, personal, am fost la fel și fel de petreceri în locații sinistre, de la beciuri la șantiere în construcție. Am fost la un party inclusiv în groapa de la Limanu, la plantația de salată – nu toată lumea știe de locul ăsta. Realizez că și eu aș fi putut sfârși la fel, că dacă avea loc un incendiu în vreuna dintre locații nu știa nici pulea de noi.

Viermii șpăgari vor ieși la suprafață și vor plăti cu vârf și îndesat, sper, nu numai pentru Colectiv, ci pentru tot ce au făcut până acum. Habar n-avem noi câte mârlănii au comis până la tragedia asta, cine știe câte autorizații s-au emis en pulea, pe câteva mii de euro. Sper din toată ființa ca presiunea publică să-i aducă în punctul în care să demisioneze, să fie anchetați și băgați toți în pușcărie!

tumblr_m5gb2j1Ms11qdrwc6o1_500

Am adunat încă o probă, dacă mai era nevoie, că bisericimea e de căcat, că în loc să ofere înmormântări “din partea casei” și sprijin real, preafericitul pulii mele ține prelegeri despre cum tinerii decedați erau sataniști, despre cum preoții nu vin neinvitați, despre cum nu se sfințesc cluburile – dar mașinile BOR da. Până când, băi, preafericitule, că prea ești tu fericit în bemveuri când copiii țării mor de frig în școli, de foame acasă și de frică prin păduri în drum spre ora de religie!?

Am adunat încă o probă, dacă mai era nevoie, că sistemul sanitar e de căcat, că oricât de tare s-au chinuit cadrele medicale să salveze vieți, nu au avut cum! Se pare că toți medicii și asistenții adunați la Colectiv, unii veniți de acasă, din timpul lor liber, nechemați – nu ca preoții care aveau nevoie de invitație specială – nu au știut să gestioneze situația și au acționat cum au putut, cum au simțit în panica aia, în toate direcțiile, fără o organizare sau un training specializat. Ce ne-am fi făcut, vericule, dacă România era lovită de tsunami sau de cutremure ca Thailanda și Japonia, să ne confrumtăm cu zeci de mii de morți și răniți?

VREAU MERITOCRAȚIE!  VREAU PENSII, SALARII, ALOCAȚII! VREAU ȘCOLI ȘI SPITALE! VREAU ȘANSA LA O VIAȚĂ MAI BUNĂ PENTRU MINE, PENTRU BĂTRÂNII, TINERII ȘI COPIII ȚĂRII MELE! VREM HOȚII ȘI CORUPȚII MUTAȚI DIN GUVERNARE ÎN PENITENCIARE! IEȘIM AFARĂ ÎN FIECARE SEARĂ! TOAȚĂ ȚARA AFARĂ! 

12122622_1164336936914684_7627320250033656238_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.