Primul film horror românesc

În regia lui Alexandru Maftei, “Domnișoara Christina” apare în cinematografe pe întâi noiembrie.

Lungmetrajul este făcut după cartea lui Mircea Eliade, în care acțiunea se petrece în România interbelică. Redă povestea unei familii care, prin metode ocultiste, îi aduc spiritul domnișoarei Christina printre vii. Mătușa Christina (Anastasia Dumitrescu) a murit în împrejurări neclare când avea 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Când pictorul Egor (Tudor Aaron Istodor) și iubita lui (Ioana Anastasia Anton), ajung la conacul doamnei Moscu (Maia Morgenstern), tipul devine atras de portretul domnișoarei Christina și începe să o viseze. El ajunge să lupte cu spiritul și, de acolo, dubioșenii se petrec, că doar e un film horror.

Domnisoara-Christina-02-1024x553

Premiera de gală a filmul va fi de Halloween, dar nu chiar atunci, ci a doua zi, pe întâi noiembrie. “Domnişoara Christina” este unul dintre cele mai îndrăzneţe filme realizate în România în ultimii 20 de ani, care beneficiază din plin de efecte speciale şi de o direcţie vizuală rar întâlnită în producţiile autohtone, spune comunicatul de presă.

Cum îmi plac filmele horror, sunt chiar nerăbdătoare. Văzând trailerul, pare interesant, dar nu pot spune că mă dă pe spate. Aștept întâi să-l vizionez. Mă încântă, în schimb, faptul că cinematografiei românești continuă să-i crească lăstarii și că se extinde experimental. Românii fac filme din ce în ce mai bune, fapt confirmat de numărul mare de regizori de la noi care sunt invitați și respectiv premiați pe marile scene din întreaga lume.

8 thoughts on “Primul film horror românesc

 1. Vazusem trailer-ul in sala la premiera “Nu sunt faimos dar sunt aroman”. Chiar parea ceva fascinant pentru un film romanesc. Chiar si bloggerul Sagi se intreba “Opa, facem noi de astea?”. As vrea sa-l vad si eu.

  1. Da, exact, m-a făcut foarte curioasă. În plus, avem ocazia să-i vedem pe Maia Morgenstern și Tudor Aaron Istodor, mamă și fiu, jucând din nou împreună.

   1. Nu şi nici nu cred că o să-l văd. Nu prea mă pasionează astea din gama horror and shit. Prefer o dramă bine clădită sau o comedie să mă facă să râd. Uneori şi câte-un chick-flick mai merge, că deh, am mândră în dotare. :))

    Da’ ăsta cu domnişoara e românesc, vreau să văd la ce le-a mers mintea celor care au lucrat la el. Chiar sunt curios …

   2. Vreau să le văd pe amândouă, am înțeles că The Conjuring e creepy rău. Domnișoara Christina pare mai mult o poveste interesantă făcută bine și cu efecte horror, mă îndoiesc că e horror să nu mai dormi. Dar, până la urmă, indiferent că e bun sau nu, având în vedere că primul de gen din România, să fie primit!

 2. Primul film horror romanesc cu siguranta nu e. Dovada este filmul Trenul Fantoma din 1933. Check it out ! Se poate gasi si pe torrent daca vrei sa-l vezi. Eu l-am luat dar inca nu l-am vazut.

  N-am vazut nici Domnisoara Christina, dar am vazut Youth Without Youth tot de Eliade, in regia lui Francis Ford Coppola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.