Semnează pentru înființarea Registrului de Evidență a Pisicilor cu Stăpân!

Semnează aici petiția pe care am făcut-o ieri, îndreptată către Colegiul Medicilor Veterinari și Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, după care te rog taare mult să o dai mai departe familiei, prietenilor, colegilor, oamenilor care te urmăresc pe social media și tuturor pisicarilor! #impreunapentruREPS

Când un cățel microcipat se pierde, un medic veterinar îi poate scana microcipul, poate intra într-o bază de date unde se află numărul de telefon al stăpânului și îl poate înștiința că i s-a găsit cățelul. Această bază de date se numește RECS (Registrul de evidență a câinilor cu stăpân). 

Când noi, stăpânii de pisici, ne pierdem pisicile, nu avem acest beneficiu pentru că nu există un registru și pentru noi! Noi nu ne putem găsi pisicile decât prin mult efort și noroc, folosindu-ne doar de grupuri și pagini de social-media unde iubitorii de animale postează că au pierdut sau găsit animale de companie. 

Când l-am pierdut pe Tommy, am avut marele noroc că a ajuns într-un cămin studențesc și l-au recunoscut niște fete, care mi-au scris pe Instagram și m-au întrebat dacă nu cumva e pisica mea – le rămân etern recunoscătoare acelor fete, că altfel nu l-aș fi găsit pe Tommy.

Dar ce fac persoanele care nu au followeri pe Instagram, care nu au atât de mult noroc, cărora nu le recunoaște nimeni pisica pe stradă? Lipesc afișe cu pisica pierdută prin cartier, postează pe social media, dau telefoane, după care așteaptă și speră. Șansele să-și găsească pisica sunt mici, indiferent că are microcip sau nu.

Neputând fi identificați stăpânii, de multe ori pisicile care se pierd devin automat fără stăpân pe străzi, pot fi rănite, infometate, lovite de mașini etc. În alte situații ele ajung să fie înghesuite în adăposturile sau centrele ONG-urilor, care de multe ori nu au destule resurse pentru a le îngriji pe toate.

Ba mai mult, pisicile pierdute care nu sunt sterilizate pot să se înmulțească liber și să crească numărul pisicilor fără stăpân din România, o problema reală pe care autoritățile încearcă să o rezolve în fel și chip. #impreunapentruREPS

Avem nevoie urgent de înființarea unui REPS! Înființarea unui astfel de registru nu e doar o nevoie emoțională pe care o avem noi, stăpânii care își doresc să-și găsească animalele pierdute, dar și o modalitate de a controla populația pisicilor fără stăpân din România, care ține de sănătatea și siguranța publică, de a responsabiliza stăpânii de pisici, de a ajuta la organizarea și implementarea campaniilor de sterilizare și vaccinare și alte beneficii. 

Marea mea problemă e că mă sabotează Instagram-ul. Nu mă lasă să pun link-ul petiției pe story, în bio și nici să o trimit în privat. Am făcut totuși un reel și am salvat în highlights toate story-urile pe care le-am făcut pe subiect.

Semnează aici petiția pe care am făcut-o ieri, îndreptată către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și Colegiul Medicilor Veterinari, după care te rog taare mult să o dai mai departe familiei, prietenilor, colegilor, oamenilor care te urmăresc pe social media și tuturor pisicarilor! #impreunapentruREPS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.