Una dintre cele mai tari vrăjeli auzite

S-a chinuit câteva ore, deși i-am spus că n-are sens să insiste. Dar nu s-a lăsat! 

Eram cu o prietenă la OHA, stăteam pe prosoape și ne jucam Trivia. Râdeam, ne simțeam bine. La un moment dat, un tip s-a băgat în seamă cu noi. “Ce jucați?” a întrebat. “Trivia”, am răspuns noi. “Un fel de Catan?” continuă el. “Nu, e un joc de cultură generală foarte amuzant”. “Aaa, interesant. Și cum se joacă?” a întrebat și s-a așezat pe prosop lângă noi. “”Sunt șase domenii și 2400 de întrebări…” și de acolo am continuat conversația.

Două ore mai târziu, tipul era tot acolo. Strânsesem jocul, venise și un prieten de-ai lui și vorbeam toți patru despre călătorii, IT, media, SUA etc. Prietena mea s-a plictisit la un moment dat și a propus să mergem la bar. Zis și făcut, am strâns tot și ne-am mutat de acolo. Le-am zis politicos că ne-a părut bine de cunoștință și… “mai vorbim”. Am plecat, fiecare cu treaba lui.

După 20 de minute, mă trezesc că primul, care ne-a întrebat ce jucăm, e după mine. O forța. Să dansăm, să bem, îmi făcea complimente etc. I-am spus “îmi pare rău, dar nu e OK să insiști, că sunt logodită”. Mimica lui s-a transformat. A fost o grimasă de dezamăgire înainte, dar mascată imediat cu o reacție de puternică încredere de sine. “Și ce? Dacă te măriți înseamnă că, din contră, vei ieși la o cafea cu mine”, reacționează el instant. De ce să ne întâlnim dacă nu sunt interesată? Îi tot replicam. Pe tip îl ducea mintea, n-am ce zice. “Păi e simplu: dacă ești deja luată și te măriți poți ieși la o cafea cu mine și atât, că știu că ești logodită și nu vreau nimic de la tine”. După o discuție de câteva minute, deja îmi pierdeam răbdarea. I-am spus pentru ultima dată să nu mai insiste, că nu ies cu el și punct. În schimb, tipul scoate asul din mânecă:

– OK, fii atentă: tu te măriți la anu’, da?

– Da.

– Dacă îți spun adevărul, vei ieși cu mine la o cafea.

– Zici tu? Nu ies cu tine, îmi pare rău, nu văd sensul.

– Fii atentă! se apropie de urechea mea.

– Sunt! chiar eram.

– Uite care e faza… mă însor și eu la anu’.

8 thoughts on “Una dintre cele mai tari vrăjeli auzite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.