Retrospectiva lui 2022 în plan personal și profesional, când Asociația ALUZIVA împlinește un an de la înființare 

Nici bine nu am apucat să înființez asociația pe 6 ianuarie 2022 și să fac primul call cu voluntarii înscriși, că a izbucnit războiul din Ucraina și ne-am pus spontan pe treabă. În prima săptămână aveam deja casa din Adunații Copăceni pregătită, peste 60.000 lei donați în asociație și peste 80 de voluntari în grupul de WhatsApp.

Am cazat peste o sută de ucraineni cu copii, câini și pisici la casa noastră din Adunații Copăceni, am trimis o tonă de medicamente, alimente, haine și alte resurse în Ucraina, am făcut și distribuit pachete la vamă și am susținut direct și indirect cu tot ce a fost nevoie alte mii de refugiați ucraineni cazați în România, din mai multe județe. Ăsta a fost doar începutul activității asociației, în februarie. Trei luni ne-am zbătut pentru cauza refugiaților, la orice oră din zi și din noapte. 

În paralel, în restul anului am contribuit la renovarea a două școli în Covasna, am donat mii de lei către alte ONG-uri partenere sau în nevoie, am trimis elevi români la NASA, am făcut șapte biblioteci sociale ”Dăruiește o lume de basm” cu prietena mea, Moni Popescu, prin care am donat peste 5000 de cărți, am susținut financiar, cu haine, jucării, mobilier, medicamente și cu ce a fost nevoie alte sute de oameni: mame singure, persoane cu dizabilități, cu probleme de sănătate, nevăzători, victime ale abuzurilor de tot felul, copii din medii defavorizate, din sate izolate, din centre de plasament și multe alte cauze. 

La capitolul cifre, în Asociația ALUZIVA au intrat donații de peste 150.000 euro, fără să mai menționăm alte produse primite de la o mulțime de persoane fizice și companii, cum ar fi cărți, rechizite, haine, mobilier, alimente, medicamente, încălțăminte, electrocasnice, produse de curățenie, de igienă, cosmetice, scutece, echipamente IT&C, lenjerii de pat, veselă și multe altele, dar și servicii gratuite, cum ar fi transport de persoane și produse, controale și intervenții medicale, stomatologie, training-uri și workshop-uri pentru voluntari și multe altele. 

Am muncit, învățat și crescut enorm pe toate planurile, atât personal, cât și profesional. Deși 2022 a fost un an epuizant fizic, psihic și emoțional pentru mine, Adi, echipa mea, dar și pentru voluntarii asociației, satisfacția că nu am trăit degeaba încă un an și că am avut împreună atât de multe realizări, că am contribuit la o schimbare, la o lume mai bună, că măcar un singur om nu s-a mai culcat flămând datorită muncii noastre… merită de o mie de ori efortul comun! 

Pe lângă toate cauzele în care ne-am implicat, am petrecut timp cu voluntarii, am stat la povești, i-am cunoscut mai mult sau mai puțin pe fiecare și pot să spun că sunt niște tineri geniali, dude! Muncitori, solidari, empatici, smart, implicați, frumoși, kind, funny and cool people. 

Sunt foarte recunoscătoare pentru că îi am și foarte mândră de toți voluntarii, pentru că la rândul lor au muncit neplătiți sute de ore anul ăsta, ziua și noaptea, și au învățat la rândul lor o mulțime de lucruri: să facă excel-uri, să lucreze în echipă, să pună un CUI pe bon, să coordoneze zeci de voluntari și refugiați, să vorbească în public, să dea un interviu la TV, să ceară și să ofere ajutor, să fie deschiși la ideea de terapie, să gătească la comun, să dea cu trafaletul, să aplaneze conflicte și multe alte skill-uri care, sunt convinsă, o să le folosească mai departe în viață. 

Deși a fost muncă, muncă și iar muncă la Asociația ALUZIVA, a fost și foarte mișto anul ăsta, desigur! Prin sau în afara asociației, voluntarii au fost împreună la festivaluri, concerte, evenimente, lansări, au călătorit, și-au serbat zile de naștere în curtea asociației, s-au combinat, au făcut împreuna Crăciunul, revelionul și, per total, s-au legat prietenii pe viață între ei, uniți de ideea de a face lumea un loc mai bun.

Eu, Alina, mă bucur enorm că am ajuns atât de departe în 2022. A fost și pentru mine o provocare și o ocazie de creștere și învățare: nu știam ce presupune să deții un ONG, nu știam ce futai, legi și birocrație stă în spatele unei asociații, nu știam că sunt capabilă să obțin atât de multe resurse de toate felurile, să gestionez atât de mulți oameni, conflicte și situații critice, că pot să duc atât de mult efort fizic, psihic și emoțional prelungit la asociație, în paralel cu viața mea personală, cu casa, masa, copiii, familia și activitatea mea de creator de conținut. 

Datorită muncii asidue de anul ăsta am avut și satisfacții enorme: am ajuns la CNN, am câștigat o mulțime de premii și nominalizări la mai toate galele din domeniu, am fost invitată atât la ședințe în Parlamentul Român, cât și la Parlamentul European, am stat la masă cu demnitari români și străini, am fost speaker la conferințe, am participat la o mulțime de podcast-uri, filmări, am dat o mulțime de interviuri în media și, per total, pot spune că am dobândit extrem de multe cunoștințe, abilități și relații. 

A fost și de căcat, recunosc! Am avut multe cumpene în 2022, cu spitalizări, pierderi, certuri, come, accidente și alte nenorociri, dar am reușit să le depășim pe toate ca familie. Deși au fost situații care s-au petrecut în viața mea personală, m-am bucurat enorm de sprijinul voluntarilor, echipei de management, dar și al echipei de la asociație, pentru că au donat sânge pentru ca fratele meu să trăiască, s-au jucat cu copiii mei ca eu să pot să particip la un zoom în liniște, s-au coordonat între ei și au scos de fiecare dată cămașa, au făcut rost de un scaun, o mașină sau un generator de curent când nu se găsea nicăieri, au muncit în weekend-uri, s-au descurcat singuri în cele mai complicate situații și că, de fapt, pentru că au dus mai departe misiunea asociației cât timp eu am fost indisponibilă fizic, psihic și emoțional. 

Nu există cuvinte care să exprime suficient recunoștința pe care le-o voi purta toată viața oamenilor din jurul nostru pentru sprijinul, implicarea, loialitatea și iubirea de care au dat dovadă față de mine și familia mea, nu doar față de cauzele sociale ale asociației. 

Anul 2022 a fost un an al lecțiilor, al trezirii, al potențialului, al solidarității, al empatiei, al depășirii limitelor, al descoperirii de sine, al terapiei, al prieteniei, al muncii, al sacrificiului. Pot spune cu mâna pe inimă că în 2022 am descoperit toți ce înseamnă o familie puternică, în pofida tuturor căcaturilor și greutăților întâlnite – mă refer aici atât la familia de acasă, cât și la cea formată la asociație. 

Mulțumesc, 2022, pentru că te-ai încheiat cu (aproape toți) cei mai importanți oameni din viața mea în jurul mesei de Crăciun și revelion și mulțumesc pentru tot ce am realizat, trăit, vizitat, învățat, câștigat și pierdut deopotrivă, pentru că datorită tuturor evenimentelor întâmplate sunt astăzi cea mai bună, împlinită, fericită, puternică, realizată, capabilă și motivată versiune a mea. Intru în 2023 mai sigură pe mine și mai hotărâtă ca niciodată să fac și mai mult decât anul trecut.

Vă doresc tuturor din #ceamaipixdacomunitate un an nou așa cum vă doriți și vă mulțumesc pentru TOT ce am realizat împreună în 2022. La mulți ani VOUĂ, dar și Asociației ALUZIVA!

Now bring it on, 2023! 

1 thought on “Retrospectiva lui 2022 în plan personal și profesional, când Asociația ALUZIVA împlinește un an de la înființare 

  1. Minunat! sunteti niste adevarati eroi pentru a face acest lucru si a schimba cateva vieti pentru bine! Este o poveste inspirationala si merita sa fie impartasita! Bravo pentru eforturile dvs!. Sper ca detaliile realizarilor tale sa inspire si sa motiveze alti oameni sa se implice spontan in fapte bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.