Am apelat la o firmă de mutări și nu regretăm deloc: cât costă, cât durează, cum funcționează

De vreo două săptămâni ne-am mutat înapoi în București. Nu stau acum să intru în detalii, dar o să scriu curând un articol despre motivele pentru care am făcut asta, respectiv beneficiile și părțile proaste atunci când stai la țară. Noi am fost mai mult decât nevoiți să facem pasul ăsta și dacă ne vom muta iar la țară… încă nu știm.

Revenind la procesul de mutare, aveam o mulțume de lucruri de cărat. Casa pe care am închiriat-o în București a venit doar cu pereții, cum s-ar zice, adică nemobilată și neutilată. Așa am și vrut încă de la început, pentru că voiam să ne cărăm tot din casa de la țară.

Uitându-ne în jur, ne-am pus mâinile în cap de câte lucruri aveam de cărat: trei canapele. cinci paturi, trei comode, patru televizoare, șase șifoniere, mașină de spălat rufe, uscător, frigider, aragaz, mașină de vase, ladă frigorifică, acvariu, covoare, tot biroul meu, tot studioul lui Adi – care implică echipamentele mele de foto-video și ale lui de muzică, camere, microfoane, lumini, stative, câte un desktop de căciulă etc și fuckin etc.

Asta ca să nu mai pun hainele tuturor, încălțăminte, veselă, oale și cratițe, jucării, cosmetice, cărți, board games și multe alte lucruri. Ne-am dat seama că pentru a căra atât de multe chestii, de la piese mari de mobilă la mărunțișuri, avem nevoie de mult timp, mulți oameni, să facem o sută de drumuri cu mașinile noastre și să facem rost și de dubă pentru lucrurile mari, cum ar fi canapele, saltele de pat sau electrocasnice, care nu încap în mașinile noastre.

Am analizat-o pe toate părțile și am ajuns la concluzia că cel mai bine e să apelăm la o firmă de mutări. Nu mai făcusem asta niciodată. Am căutat pe google mai multe astfel de firme, am cerut oferte, iar cea mai bună a venit de la firma MovingTime.

Ca proces, am sunat la ei, le-am zis ce nevoi avem, le-am trimis pe whatsapp poze cu ce vrem să mutăm, apoi ne-au dat prețul. Ca timp, au venit peste două zile de la prima conversație și au mutat tot în câteva ore. Ca bani, ca să mutăm lucrurile mai mult de jumate din lucrurile menționate mai sus, mi-au cerut 2500 lei. Alte firme îmi cereau peste 3000 lei.

2500? O grămadă de bani, ai putea zice. Da, 2500 lei e o sumă mare, dar merită din plin și am să-ți zic de ce.

Dacă închiriezi tu o dubă, lucru pe care l-am făcut oricum spre final de mutare că mai aveam mărunțișuri de luat, te costă cel puțin 200 lei pe zi, fără șofer. Tu împachetezi, tu urci în dubă, tu conduci, tu descarci, tu urci pe scări, tu instalezi pe poziție fiecare obiect. Dacă nu tu, atunci apelezi la niște prieteni care să te ajute gratis sau plătești niște băieți, vorba aia.

Problema e că varianta cu prietenii nu e mereu disponibilă. Pe noi ne-au ajutat familia și câțiva prieteni, dar nu ar fi putut să o facă pe întreg procesul. Nici în mașinile lor nu încăpea frigiderul, știi ce zic? În plus, oamenii mai au și ei serviciu, familie, școală, sunt în vacanță, sunt bolnavi, naiba știe. Nu sunt mereu disponibili. Deci ne-au ajutat prietenii și familia cât au putut, motiv pentru care le suntem mega recunoscători, dar sub nicio formă nu aveau cum să o facă de la început la sfârșit.

Varianta a doua, în care iei niște băieți și le dai 100 de lei de căciulă după, e cu du-te-vino. Șansele sunt să îți ceară mai mult de atât sau mai mult decât v-ați înțeles inițial – am pățit asta. Nu ai garanția că îți cară cu grijă lucrurile, că nu sparg, trântesc etc. Eu am trăit asta și m-am umplut de spume când mi-au zgâriat mobila, mi-au spart pahare sau mi-au rupt vreun șifonier, că nu i-a dus mintea să securizeze ușile înainte să îl urce pe scări. Mă rog. Crede-mă că stau de la 18 ani în București și m-am mutat an de an dintr-un loc în altul până m-am măritat, la 25 de ani, apoi ne-am mutat cu toată framilia iar de vreo două-trei ori. Am experiență vastă în mutat. Știu ce zic.

Acum că te-am trecut prin întregul meu procesul nostru de analiză a situației “bă, să dăm 25 de milioane unei firme de mutări sau nu”, să ajungem și la motivele pentru care recomand din plin treaba asta.

Oamenii de la Moving Time nu doar că au făcut două drumuri cu o mașină de 20 metri cubi, adică o mai mutam și pe vecina de peste stradă la București, dar au participat la tot procesul de mutare. S-au împărțit pe echipe. Unii înfoliau piesele de mobilier și le protejau în bubble wrap ca să le care apoi la mașină, în timp ce alții băgau lucruri în cutii.

Avem o vitrină cu uși din sticlă în care ținem pahare cu picior, sticle cu alcool și alte chestii din categoria asta. Unul dintre bărbați a început să bage fiecare sticlă și pahar în cutii, înfoliate cu grijă în bubble wrap, după care a scris cu markerul pe cutie “fragil, pahare, dining” – pentru că era vitrina din dining.

Așa au strâns cu mâinile lor și au băgat în cutii tot felul de lucruri, de la cărți, jucării și alte mărunțișuri, după care au scris frumos pe cutie ce este și unde tre să ajungă. Odată încărcate mașinile, când au ajuns în București au descărcat frumos tot și au pus fiecare lucru pe poziție. Dacă pe cutie scria “bucătărie”, acolo au dus-o.

Casa în care ne-am mutat e foarte frumoasă, dar are și părțile ei proaste. În nicio baie nu încap mașina de spălat, uscătorul și coșurile de rufe, așa că am decis să transformăm o parte din pod în spălătorie. Deci oamenii au urcat mașina de spălat, uscătorul și toate cele pe niște scări spiralate două etaje ca să ajungă în pod. Ăsta e doar un exemplu. Mi-au montat canapeaua unde am vrut, adică nu doar mi-au descărcat-o pe bucăți în hol ca să ne descurcăm noi cu ea după. Așa au făcut cu fiecare piesă în parte, respectiv au coborât-o în subsol sau au urcat-o pe scări ca să ajungă unde trebuie, au scos folia și au pus-o pe poziții. Mai că nu mi-au băgat și televizorul în priză, vorba aia.

Au făcut totul impecabil, în câteva ore!

Deci dacă apelezi la o firmă de mutări fac ei totul de la zero. Am stat de vorba la un moment dat cu cei care puneau în cutii lucrurile din vitrină și ziceau că așa procedează de fiecare dată, indiferent că e vorba de mutări rezidențiale sau comerciale. Ai de mutat un sediu de firmă, de exemplu? Ei îți iau dosarele de pe raft, le pun în cutii, demonteaza și raftul, cară tot, apoi la noul sediu montează raftul unde vrei și îți pun dosarele la loc.

Dacă stau să mă gândesc câți bani am fi dat să închirierm o dubă câteva zile, care e și de capacitate mai mică decât mașinile cu care vine firma, să facem o sută de drumuri, la care adăugăm benzina, să plătim apoi niște băieți pe care să stăm geană să nu facă vreun căcat, ajungeam tot aici, doar că probabil cu mai mulți bani dați, mai mulți nervi și o săptămână mai târziu.

Nu pot garanta pentru alte firme de mutări, pentru că doar cu MovingTime am colaborat. Și articolul ăsta nu e o reclamă plătită, e doar modalitatea mea de a le mulțumi oamenilor pentru profesionalism și că, pe lângă asta, s-au purat impecabil și cu copiii, care făceau ca toți dracii în jurul lor. În plus, au venit la ora stabilită, mi-au făcut factura pe loc și am plătit prin transfer bancar, totul legal și frumos, fără băiețisme.

În concluzie, vă recomand DIN PLIN să apelați la firma Moving Time.

1 thought on “Am apelat la o firmă de mutări și nu regretăm deloc: cât costă, cât durează, cum funcționează

  1. Clar, timpul castigat merita toti banii. In plus, castigi lipsa injuraturilor din gandul prietenilor pe care ii convoci sa te ajute la carat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.