Avon România și Asociația ALUZIVA își unesc forțele împotriva violenței domestice #ViolentaNUEFUN

Toți banii rezultați din vânzarea setului #SpeakOUT din luna martie 2024 vor ajunge la Asociația ALUZIVA, bani cu care noi vom implementa proiectul “Violența NU E FUN”, o campanie de educație și prevenție a violenței domestice în liceele din România. Citește în continuare ca să înțelegi în ce constă proiectul nostru și cum ne poți ajuta!

Violența domestică în România

România este în topul Uniunii Europene la capitolul violență domestică. Conform statisticilor emise de Poliția Română, în 2022 au fost peste 90.000 de intervenții în cazuri de violență domestică, iar în 2023 s-au înregistrat aproape 110.000 de cazuri. Oare a crescut numărul de cazuri sau mai multe victime au curajul de a le raporta, de a rupe tăcerea, de a cere ajutor?

Un lucru e cert: combaterea violenței domestice necesită eforturi concentrate la nivel individual, comunitar, instituțional și guvernamental. Noi, la Asociația ALUZIVA, intrăm deseori în contact direct sau indirect cu victime ale violenței domestice. Victimele sunt majoritar femei și copii, pe care le ajutăm cu consiliere, psihoterapie, alimente, bani, haine, ba chiar am închiriat aparamente pentru unele dintre ele, însă suntem conștiente că ajutorarea victimelor nu e suficientă. E nevoie să tratăm răul din rădăcină prin educație.

Asociația ALUZIVA și Avon România își unesc forțele: Cumpără și tu setul #SpeakOUT, susține educația și combate violența domestică!

Pentru a contribui la schimbare și a combate violența domestică, ne-am propus să facem prevenție, educație și conștientizare prin campania VIOLENȚA NU E FUN, care prin natura ei va descuraja și bullying-ul, un fenomen atât de comun în școlile din România. Avon România s-a alăturat proiectului nostru și ne susține financiar ca noi să putem pune în practică proiectul.

Structura campaniei “Violența NU E FUN”

Perioada: aprilie-mai 2024.

Beneficiari: elevi de 14-18 ani din București, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Ilfov.

Workshop: durată 2h.

Psiholog facilitator: Laura Covache.

Traducătoare în limba semnelor române: Lavinia Chițu.

Workshop-ul va conține teorie și practică, prin care tinerii vor învăța despre tipurile de violență, cum recunoaștem violența, moduri de a acționa dacă sunt victime sau martori ai violenței, unde cerem ajutor și multe alte informații psihoeducative utile și necesare. La workshop vor fi invitați și profesorii, dacă vor dori să participe.

Drept urmare, avem nevoie de ajutorul tău!

Cumpără de aici setul și gestul tău se va transforma într-o donație directă către noi – dacă nu-l poți cumpăra, dă vestea mai departe, te rog! Ne ajută ca informația asta să ajungă la cât mai multă lume. Cu cât mai multe seturi cumpărate, cu atât mai mulți adolescenți vor avea acces la educație pe tema violenței domestice și nu numai!

Setul conține #SpeakOUT:

• Ruj Hydramatic Shine | 3,6 g | – nuanta Burgundy

• Geantă pentru cosmetice DV – Exterior PU, interior poliester. Dimensiuni aprox. 23 x 13 x 5cm. Buzunar interior 13 x 8cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.