Dacă ai p-acasă cărți pe care le-ai citit deja și acum stau degeaba, dar care sunt de actualitate și în stare bună, le vrem noi! Pregătim ediția 26 din “Dăruiește o lume de basm”, iar nevoia de cărți în medii vulnerabile este în continuare foarte mare.
Pe scurt despre “Dăruiește o lume de basm”
E o campanie socială prin care colectăm cărți de la public, de la oamenii care ne urmăresc pe social media, edituri, librării, tipografii și oricine mai dorește să ne ajute, cu care apoi facem biblioteci sociale unde este nevoie: școli, grădinițe, spitale, centre sociale etc.
Fondatoarea și creatoarea proiectului e prietena mea, Monica Popescu. Ea a inițiat campania în 2018 și de atunci peste 10.000 de cărți au ajuns la copiii din București și împrejurimi. De-a lungul timpului echipa a avut diverse componențe, până anul trecut, când m-am alăturat și eu proiectului; prima dată doar eu, apoi prin Asociația ALUZIVA. Din iarna lui 2021 am făcut deja patru ediții împreună, în Ialomița, Covasna, Clinceni și Bărbulești.
Următoarea bibliotecă “Dăruiește o lume de basm” va fi la Școala Gimnazială Dârza din Crevedia, o unitate de învățământ din mediul rural, în apropiere de București. Școala are cărți, dar se confruntă cu o problemă pe care o întâlnim mult prea des în educația românească: cărți foarte vechi, fragile, îngălbenite, deteriorate, ieșite din actualitate, pentru care copiii nu prezintă interes.
De aceea facem apel la voi, la toți! Colectăm constant cărți cu care să umplem biblioteci, pentru că doar împreună le putem dărui o lume de basm copiilor care au nevoie de susținere în educație. Pe bune. Nevoia de cărți, în special în mediile vulnerabile, este imensă! D-aia mă și bucur că sunt multe proiecte și campanii care au ca obiectiv principal îmbunătățirea educației în mediul rural, în mod special.
Unde poți dona cărți în București? La Club 99, The Fool, Comics Club, Olandia Playcafe, Vanagon Cafe, Opera Comică pentru Copii, Coloricii (Magazinul Cocor), Beauty Connection, Restaurant Paninaro și lista este în continuare deschisă, pentru că ni se alătură periodic locații noi. Dacă vei da peste acest articol peste mai mult timp, îți recomand să arunci un ochi pe reperul „Unde donez?” de pe pagina de Instagram a proiectului.
Dacă ai la rândul tău un spațiu și vrei să ne ajuți să colectăm cărți la tine, să donezi super multe cărți, să le oferi copiilor din mediile defavorizate și alte bucurii sau vrei să ne devii partener pe termen lung prin diverse alte căi, scrie-ne pe Instagram sau trimite-ne un mail la hello@asociatiaaluziva.ro. Much appreciate it!