Donează 10 lei și ajută-mă să renovez școala din Lipnița! #ȘcolicumTREBUIE

În articolul ăsta îți voi explica problemele, îți voi arăta poze și îți voi prezenta soluțiile. Am nevoie de ajutorul tău ca să strâng 40.000 euro, cu care voi putea renova, dota și moderniza școala din Lipnița cu echipa mea și cu voluntarii Asociației ALUZIVA.

Despre mine și Asociația ALUZIVA

Un ONG pe care l-am înființat în ianuarie 2022. Prin Asociația ALUZIVA susținem comunitățile defavorizate, mamele și copiii din medii vulnerabile, educația în mediul rural și orice alte cauze care nu pot schimba lumea, dar pot schimba lumea cuiva. Valorile noastre? Autenticitate, transparență, sinceritate, comunitate.

Ai auzit deviza “picătură cu picătură se face un ocean”? A noastră e, pentru că împreună am cumpărat ambulanțe, am renovat școli, am dus cadouri în orfelinate, am ajuns la CNN, am trimis o tonă de donații în Ucraina, am făcut biblioteci sociale, am susținut financiar elevi români calificați la campionate mondiale și multe altele, pe care nu le-am fi reușit fără sprijinul comunității de pe Instagram.

Desfășurăm proiecte și activități pentru a sprijini comunitățile vulnerabile, a promova schimbările sociale pozitive și a aduce beneficii membrilor societății. Deși ne-am implicat în zeci de cauze sociale din diferite categorii, ne concentrăm în prezent pe patru proiecte mari și late:

Mame fără PAUZĂ – sprijinim mame singure și vulnerabile cu tot ce au nevoie

Picătura de AUR – ajutăm financiar tineri care fac performanță în educație și sport

Școli cum TREBUIE – renovăm, modernizăm și digitalizăm școli din mediul rural

Fierți pă BINE – trimitem frecvent pachete și donații în comunități defavorizate

Mai multe detalii găsești pe www.asociatiaaluziva.ro.

Pe scurt despre Școala”Ioan Atanasiu” Lipnița

Înfiinţată în anul 1881, școala din Lipnița e una dintre primele şcoli apărute în Dobrogea după Războiul pentru Independenţă. În anul 1929, şcoala a primit numele „Ioan Atanasiu” pentru cinstirea primului învăţător, căzut în primul război mondial. Cei mai mulți elevi erau bulgari, înlocuiţi de români în urma schimbului de populaţie, după cedarea Cadrilaterului.

Școala e situată în centrul localității Lipnița, județul Constanța, și învaţă acolo 157 de copii – grădiniță, primar și gimnazial. La momentul actual, are multe probleme. Având în vedere lipsa fondurilor, directoarea și cadrele didactice fac eforturi în timpul lor liber și vin cu resurse de acasă pentru a îmbunătăți condiția școlii. Sunt extrem de implicați în educația elevilor, care provin majoritar din familii vulnerabile.

Problemele școlii și soluțiile noastre

1. Băncile

Băncile: sunt mega vechi și degradate. Le-au primit ca donație de la alte școli, acum cel puțin 10 ani – nici atunci nu erau noi. Responsabilii de întreținerea școlii le tot repară, șurubăresc la ele, însă e clar că nu se mai poate face nimic în privința lor și e nevoie de bănci noi.

SOLUȚIA: cumpărăm 80 de bănci noi pentru toate clasele.

2. Toaletele

Ușile nu au clanță, nu se închid sau nu se deschid complet, caloriferele sunt ruginite, pereții se scorojesc, a căzut faianța și tencuiala în unele locuri și, per total, imaginile vorbesc de la sine. Din cauza condițiilor precare, sunt insalubre și prezintă un pericol pentru copii.

SOLUȚIA: renovăm complet toaletele.

3. Biblioteca

Cărțile din bibliotecă sunt vechi, degradate, îngălbenite și ieșite din actualitate – situație întâlnită în majoritatea școlilor din România.

SOLUȚIA: cumpărăm un corp nou de bibliotecă și îl umplem cu 1000 de cărți noi.

4. Laboratorul de informatică

Din fericire, școala are calculatoare, donate de ONG-ul Ateliere fără Frontiere, cu care colaborăm și noi frecvent. Problema e că unele dintre ele nu mai funcționează, iar mobilierul este complet nepotrivit pentru laboratorul de informatică.

SOLUȚIA: cumpărăm mobilier nou și înlocuim PC-urile defecte.

5. Curtea școlii

Directoarea și cadrele didactice au făcut ce au putut pentru a le amenaja copiilor curtea școlii, cu improvizații și proiecte DIY.

TO DO: cumpărăm mese și băncuțe, un ansamblu de joacă, leagăne, un tobogan, coșuri de gunoi etc.

6. Terenul de sport

Terenul de sport e recent construit, are gazon artificial și arată bine. Din păcate, are doar porți de fotbal și este folosit numai când e vremea frumoasă. În restul anului, când plouă, ninge sau e frig, copiii fac mișcare în clasă, pentru că nu au o sală de sport pentru educație fizică la interior.

SOLUȚIA: le oferim mai multe echipamente ca să își diversifice activitatea la orele de educație fizică: mingi pentru diverse sporturi, un spalier, saltele, corzi de sărit, fileu pentru volei etc.

AJUTĂ-NE!

Avem nevoie de 40.000 euro pentru toate schimbările pe care le-ai văzut. Ne poți dona bani, materiale de construcții, obiecte sanitare, mobilier de interior sau de exterior, ansambluri de joacă, servicii, produse, forță de muncă sau un simplu share pe social media.

Oricât de mult ne-am strădui, nu am putea renova, dota și moderniza școala pe cont propriu, pentru a le oferi copiilor din Lipnița condiții mai bune în care să învețe pe bune, dar și șansa la un viitor mai bun.

Asociația ALUZIVA (CIF 45447565)

RO67INGB 0000 9999 1212 6839 (RON)

RO55INGB 0000 9999 1212 6861 (EURO)

bic code (SWIFT): INGBROBU

sponsorizări: hello@asociatiaaluziva.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.