Roșia Montană: De ce nu au fost constănțenii la protest?

sursa foto: Anavlis Uilonam

Strigăte și pancarte în toată țara 

Manifestații stradale cu mii de oameni împotriva exploatării aurifere în Roșia Montană au avut loc în toată țara: Galați, Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Arad, Brașov, București, Tg. Mureș, Băile Herculane, Roșia Montană, Oradea, Satu Mare, Piatra Neamț, Gheorghieni, Sf. Gheorghe, Alba, Deva, Dorohoi, Ploiești, Bacău, Mangalia și poate mai sunt și altele. În principal, mă interesează Constanța.

Ce s-a întâmplat în Constanța?

N-au participat nici măcar o sută de oameni la protestul organizat în fața Prefecturii. Au fost câțiva, care au fluturat trei pancarte, vorba vine; unii spun că au fost cincizeci, optzeci, cert e că prognoza nu depășește o sută, iar pe facebook și-au anunțat participarea două sute din cei peste șase mii de invitați. Anastasia Tudor, unul dintre organizatorii protestului Roșia Montană în Constanța, spune: “eu zic că în jur de o sută, cam așa am aproximat eu. Cu îngăduință.” Oare ce de nu s-au strâns și în Constanța mii de oameni, ca în alte orașe? Nu instig, doar întreb, și nici nu țin parte vreunei tabere, abordăm obiectiv pe cât cuprinde, de curiozitate.

Continuarea, pe Gazeta de Constanța.

sursa foto: Anavlis Uilonam

3 thoughts on “Roșia Montană: De ce nu au fost constănțenii la protest?

  1. Pt ca “le pasa”, pt ca dau laicuri la toate rahaturile pe online in schimb “am aflat noaptea”..Sa mori tu! Si Cta e o Rosie, mediatizat eventu din acelasi motive(bani/interese) pt care cer 30ron pe 1m de sezlong sau doispe mii de eur chirie, fara factura, 4mp de nisip pt o banana pnematica..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.