Am început lecțiile la Centrul de Echitație din Oituz

Câteva imagini și cuvinte pentru constănțenii care vor să învețe echitație. 

În acest weekend am urcat pe cal la Centrul de Echitație din Oituz – Asociația de Agrement și Sporturi Ecvestre Hippolita. Recunosc, la început mi-a fost frică. Îmi imaginam doar cum o să se enerveze animalul de cât de neîndemânatică și panicată sunt eu. Fiind prima dată, ne-am învârtit în țarc, încercând să ne coordonăm mișcările. Echitația e un antrenament fizic foarte bun. Trebuie să strângi șaua cu genunchii și în timp ce ai spatele drept să împingi călcâiele pe scărițe; după 30 de minute, mă dureau toate.

DSC_0065

Dacă mergeți la Centrul de Echitație din Oituz, veți interacționa cu Remus Haralambie, celebru crescător de cai. El coordonează lecțiile. În timp ce călăream la pas în țarc, îmi spunea “mâna dreaptă în șold, acum în sus, acum stânga” șamd, pentru a testa echilibrul. Apoi eu, de emoții, simțeam să mă uit în jurul meu, însă îmi explica să privesc doar înainte, pentru că trupul are tendința de a se duce după privire. A și glumit despre statistica oamenilor care cad de la balcon.

DSC_0075

Baza hipică de 5400 mp se află pe str. Tineretului 8 din sat Oituz, comuna Lumina (la ieșirea din Ovidiu, pe drumul spre Tulcea, la 15 km de Constanța în satul Oituz, după ce se termină asfaltul, ultima stradă pe stânga). Odată ajuns în Oituz, există indicatoare spre centrul de călărie.

DSC_0072

Lecțiile de echitație nu mi se par costisitoare. O ședință costă 40 de lei sau, la abonament, doișpe ședințe, 400 lei (include echipamentul). Centrul e deschis de marți până duminică, de la ora 09:00 la 19:00. Desigur, aflați mult mai multe sunând la 0766742799 sau cu un mail la hippolita.oituz@yahoo.com. Acolo vă așteaptă cai, măgari, ponei, căței, pisici și bibilici.

DSC_0106

DSC_0112

DSC_0129

E un adevărat rai, abia aștept sâmbăta următoare!

Acum, îl mai știți pe Pipo?

999763_229070977247549_444650147_n

Ne-am reîntâlnit, desigur, și am fost amândoi bucuroși. Am vorbit, ne-am alintat, în timp ce el se freca cu capul de gratii ca un motan.

cats

 Data viitoare promit să-i duc niște recompense: mere, pere și sfeclă.

3 thoughts on “Am început lecțiile la Centrul de Echitație din Oituz

      1. Langa Vatra Dornei, la Saru Dornei il gasesti pe Catalin…poti pleca 3, 6 sau mai multe zile prin paduri , pe carari de munte…cazarea la cort si la pensiune, cai frumosi , mancare la ceaun :)…tarifele poate le gasesti pe net, se pare ca 50 euro pe zi, cu mesele asigurate, dar nu stiu sigur. cauta pe net nr de telefon si suna-l direct pe Catalin. Oricum pare a fi ceva de vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.