Un fel de club care-și propune ca în ediția ce vine să sublinieze pozitivul urbei.
Întâlnirea Boring Constangeles înseamnă o conversație prietenească în care oameni mișto împart idei ca ei. Seria a început prin martie, spune Mihai MN, inițiatorul proiectului. Cot la cot stă Sorin Amzu, care a avut și ideea minunată de a găsi punctele forte ale Constanței urmând modelul ăsta. Printre altele, despre asta se va vorbi miercuri, 27 noiembrie, în Unplugged.
Mihai Niță, care organizează și Joia Alternativă în Club Doors, spune că Boring Constangeles este o concepție personală, “un proiect de a strânge laolaltă oameni cu aceleași idei și orizonturi, care să aibă ce să-și spună sau să împartă ceva comun”. Un fel de club, adaugă el. În primele întâlniri au împărțit titluri de filme și cărți, au vorbit despre creier, despre impactul tehnologiei moderne în viața noastră și inclusiv despre Roșia Montană și câinii vagabonzi, discuție care “s-a derulat scurt, pentru că toată lumea avea aceeași părere”.
De data asta, grupul Boring Constangeles vrea să pună pe hârtie cele mai bune și pozitive aspecte ale orașului. Sorin Amzu a găsit modelul why.az pe net și a pornit “o întreagă discuție între câțiva prieteni”, spune el, “Mihai a venit cu ideea să facem așa ceva pentru Constanța, lucru pe care nu pot decât să-l consider lăudabil și mă bucură ideea că așa ceva chiar ar putea deveni o realitate”. Țelul care vine în urma întâlnirii este un mic site care să promoveze Constanța și aspectele ei pozitive. Pe site va exista și o căsuță de comentarii unde cei care nu pot participa la întâlnire să-și expună ideile, mai spun cei doi.
Și eu sunt încântată că lucrurile se mișcă treptat în Constanța. Parcă sunt martor și participant concomitent la un fel de proces de trezire în masă. În ceea ce privește inițiativa de a scoate la iveală aspectele pozitive ale Constanței, voi ce lucruri bune din Constanța vedeți/simțiți/gândiți? Dacă veți folosi și modelul indicat de Sorin, ar fi minunat. Haideți, să le punem împreună pe hârtie! De ce Constanța?
Eu recomand şi conferinţele de tip Skype pentru constănţenii din afara Constanţei (care au plecat ori la facultate, ori la muncă în altă parte) pentru a-şi exprima lucrurile pozitive pe care şi le doresc de la Constanţa. Nu vreau ca ideea mea să fie înţelească la fel ca un concept socio-economic (speculativ politic), dar ştim că locul natal nu se uită. Evident, putem face o conferinţă mai largă. Iar pentru noi, cei care suntem în Constanţa şi care am avut alte experienţe geografice, e o şansă să facem un grup mai mare. Aşa ar fi mai uşor pentru un număr mai mare de persoane să interacţioneze simultan (şi gratis 🙂 ). E doar o idee.
E o idee bună, pe viitor se poate folosi în conferințe. La întâlnirea ce a avut loc am stabilit peste 25 de lucruri pozitive despre Constanța și sunt, cu siguranță, mai multe decât ne așteptam. Cum scopul este acel mini site care să le cuprindă pe toate, suntem pe drumul cel bun.
Eu zic sa se lucreze la lucrurile bune, nu sa le cautam (caci nu prea sunt multe). Adica pe degeaba ai oras mare cu multa lume daca ai mizerie in el, pe degeaba ai un pachet intreg de cladiri de diverse stiluri arhitecturale cand acestea stau sa cada…
Joie, ideea e să găsim lucrurile pozitive, bune, frumoase. Ce tu ai făcut acum e tocmai invers.