google pisica in calduri calmant ajutor #fmm

Castrat nu, pastile nu, teoretic singura soluție este îndurarea. Dar nu cred așa ceva!

Când e vorba de călduri, pisicile se împart în două categorii: silențioase și gălăgioase. Pisica mea, Maya, a inventat o nouă categorie: smintită care urlă ca Emily Rose în timpul exorcizării. Miaună zi și noapte, indiferent de ce-i fac. M-a terminat psihic. Primul lucru care-ți vine-n minte e că tre să o castrez, nu? Dar nu te repezi încă.

Nu e sănătos pentru pisică să fie castrată în timpul căldurilor. Asta mi-au spus mai mulți veterinari. Cu toate astea, o prietenă și-a sterilizat mâța în plin proces hormonal și e foarte bine. O cred și pe ea, dar pe cine să cred mai tare?
65682_180525258768788_270683928_n

Da, trebuia să o castrez acum coișpe ani, dar n-a fost să fie. Știi cum e: când ai timp n-ai bani, când ai bani n-ai timp, când ai timp și bani ai face altceva cu ele dacă sterilizarea nu mai e o urgență. Că dacă treci peste primele nopți apocaliptice și se calmează, zici că nu trebuie neapărat să o duci acum la castrat. Că e timp până data viitoare când intră iar în călduri. Și uiți. Te trezești într-o noapte oarecare că-și perindă coada ridicată pe lângă pat. Și când începe spectacolul… nu mai ai scăpare!

De trei zile și nopți sunt constant obosită. Nu pot să dorm, strig “taci, Maya!” de 928365 de ori pe noapte, arunc cu papucii după ea prin întuneric și înjur în pernă. Iar ziua nu pot să mă concentrez la nimic. Mă simt ca personajul lui Edward Norton în Fight Club.

tumblr_m7pm8uT45M1qmt5mvo1_500

Când stăteam cu ai mei îi dădeam pisicii – alta pe vremea aia – pastile pentru a stopa căldurile, un fel de anticoncepționale. Azi citesc peste tot: nu le dați pisicilor tratamente hormonale! OK, OK, nu îi dau, dar ce altă soluție mai e? Serios acum, poate știți voi ce ar trebui să fac. Zilele trecute i-am băgat juma de pastilă Ketonal pe gât și a dormit ruptă vreo patru ore. În sfârșit liniștee! Dar nu pot să fac asta constant, că se îmbolnăvește.

Mă gândesc că tre să existe o soluție de orice fel. Alta decât un motan care să-i scoată căldurile din cap, desigur. Gălbenele, incantații, încerc orice.

După research pe net, se pare că mângâiatul și jucăriile noi sunt parte din soluție, potrivit acestui articol. Care cică ar trebui să ofere soluții reale. “Să-i acorzi mai mult timp pentru a o mângâia și peria, fii calm și nu o certa.” No, shit! Mângâi-o și nu o certa, când îți vine să o arunci de la balcon pentru că ți-a făcut creierii zarvazat de 86 de ore? Miau, miau, miau, miaaaau! Zi și noapte, orice ai face!

Sfaturile astea sunt la fel de utile ca articolele de 2 bani din Cosmopolitan în care vreo redactoriță cititoare de soft porn siropos și romantico-utopic le recomandă graselor care se simt prost în timpul sexului să stingă lumina în loc să meargă la sală.

12 thoughts on “google pisica in calduri calmant ajutor #fmm

 1. Minunate zile. Singurul gand care imi trece prin minte in acele momente este sa o pun pe o tava si s-o ofer unui caine drept ofranda Sfintei Linisti. Singura solutie este un reminder pentru ziua de salariu si o rezervare la veterinar. Or… trade the cat for a fish.

   1. Poti da o fuga pana la veterinar si sa ii intrebi daca au vre-un sedativ/tranchilizant pentru pisica. Daca nu ai facut deja asta… Cam atat…

 2. scriu și aici, că rămâne. holy fuck, comentariu UTIL primit pe facebook:

  1. nu mai citi toate tampeniile din online.
  2. cauta un medic veterinar serios si ai incredere in el. nu iti mai castreaza nimeni in 2014 animalul in plina desfasurare a rutului. e nasol rau pt animal.
  3. Imi pare rau ca ai ajuns in starea psihica in care sa sedezi cu Ketonal. Scurt pe doi: antireumatic nesteroidian din grupul derivatilor de acid propionic. Poseda o puternica activitate analgezica, antiinflamatorie si antipiretica. PUTEAI SA OMORI PISICA.
  4. Cauta pe cineva – tot medicul ala veterinar – care sa provoace ovularea pisicii. Nu intru in detalii, daca stie ce e aia, si o face, vei putea dormi linistita pana scapa din rut.

 3. Poate nu ştiai, meh. Orice membru al regnului animal (homo sapiens sapiens inclusiv) poate fi educat şi liniştit cu ajutorul curentului electric. Numa’ zic.

  Nu de alta da’ sunt curios cum arată blana unei pisici conectate la reţeaua naţională de alimentare cu energie electrică, ediţia 220V. :))

 4. :)) Până la urmă am cumpărat pastile. Am dat 10 lei pe o cutie de Romprogestin. O pastilă pe zi, opt zile la rând. Nu e cea mai bună decizie, dar este eficientă. În a noua zi o să fiu cu ca ea castrat. Până atunci, mă bucur de liniște!

 5. E 5:49 si am creierii tocăniță. Miaună de la 3:00 dimineața
  Cred că o arunc pe balcon și încă nu am găsit un remediu sau un răspuns concret ce pot să i fac când începe la ora asta și vreau să dorm
  Update… cred că mă arunc eu de la balcon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.