Ți-a picat un gunoier la Kinder?! Aww… @BAC 2013

Cine mai mătură străzile dacă devenim toți arhitecți și cadre universitare?

Spectacolul creat în jurul examenului de bacalaureat: În anii trecuți, procentajul elevilor care l-au picat a fost terifiant, fapt ce a condus la rezultate mai bune anul ăsta. Niște părinți au confiscat laptop-uri și tablete, niște profesori au meditat isteric, niște entități mediatice au făcut presiuni asupra maselor…

…toate pentru a realiza că generațiile de puști cu ochii în 9GAG au fost luate de valul globalizării și părinții odată cu ei.

După eșecul major de anul trecut, n-a trecut zi fără ca măcar un ziar online, să nu zic de TV și tipărituri, să nu folosească slova “BAC”. Inițiativa “Cu TVR treci BAC-ul”, însă, a fost penibilă. Spun asta pentru că m-am uitat la câteva emisiuni de dragul cârcotelii. Cu siguranță, mii de odrasle au fost forțate să se uite la emisiunea asta în timpul anului pregătitor pentru BAC – deja îmi imaginez cum părinții lor au mutat pe TVR și au plecat cu telecomanda în sufragerie. Cu siguranță că informațiile predate de ei au fost folositoare, mulți părinți au economisit bani pe care i-ar fi dat pe meditații și audiența TVR a mai crescut oleacă, mai ales în mediul rural. Dar tot a fost penibil.

Mai penibilă decât “Cu TVR treci BAC-ul” a fost emisiunea lui Gâdea în care a enumerat elevi cu nota 10. Am ajuns să ne lăudăm la televizor cu cei care au luat 10 la BAC. Cum e posibil așa ceva?

Cât să ne mai facem de râs? Pe vremea când ai noștri dădeau BAC-ul, listele de rezultate erau linii de zece. Normal, se mai lua un șapte, mai pica un căscat, dar, preponderent, România număra anual mii de elevi care promovau examenul maturității, al naibii de clișeu, cu nota maximă. De asemenea, poporul a uitat că pe vremea lui Ceașcă, foarte mulți tineri se orientau către școli profesionale și meserii de bază, nu aspirau toți să fie ingineri, medici și avocați.

Tot în vremea lui Ceașcă unii nici nu ajungeau să dea BAC-ul, pentru că după zece clase deveneau spălători auto și mecanici, strungari, tinichigii, gunoieri, vidanjori etc. Și ce? Sunt meserii fără de care o societate nu poate exista, cine mai mătura străzile dacă eram toți arhitecți și cadre universitare?

Eu știu că părinților le vine greu să se obișnuiască cu faptul că au crescut analfabeți care iau 2 la BAC, dar, asta e. Aveai pretenții ca fiul tău să fie avocat? Pregătirea unui viitor intelectual se face în ani, începe de când e mic, nu din clasa a doișpea.

Deci, în loc să-i cumperi pixuri și cărți, cumpără-i deja salopete reflectorizante de la Dedeman că asta-i surpriza kinder-ului tău: un vidanjor.

4 thoughts on “Ți-a picat un gunoier la Kinder?! Aww… @BAC 2013

 1. ete fix p… si cu tine… pai aproximativ toti retarzii care au picat bacu sunt destul de bine sprijiniti financiar de mamica si taticu asa ca … stai linistita… ca tot ACESTIA iti vor lua tie, mie, voua la toti locul de drept in societate si vor ajunge cine stie ce directori, sefi, manageri etc … iar in cazul acesta eu le dedic urmatoarele versuri care evident nu-mi apartin…..

  esti un taran la costum conceput intr-o halta, avortat intr-o balta, pus intr-o pozitie inalta sa faca rau… bagati-ai pla in aproapele tau

 2. Hai, că mi-era dor de stilul tău inconfundabil. Da, ai dreptate, din păcate. Mă întreb, însă, câți dintre ei vor rezista pe pozițiile alea. Sita cerne.

 3. da stiu e greu sa te obisnuiesti cu stilul meu, fiind inconjurata de o societate ipocrita si pupincurista…eu sunt mai direct asa si sincer…mai ales daca stiu ca deranjeaza :))
  sa-ti raspund la intrebare…pai desi e ilogic… totusi e super logic… TOTI … TOTI vor rezista, pentru ca ai dreptate sita se cerne iar sclavii ca noi vor ramane in sita
  ei sunt sus acolo cu TOTII prosti si analfabeti si se apara sa stii intre ei…ai fi suprinsa, desi se urasc in mod normal de moarte, sa vezi cum se sprijina unul pe altul cand vine vreun intrus ca noi sa le ameninte pozitia
  eu personal am fost de cel putin 2 ori in pozitia asta… de a patrunde usor usor in ierarhia aceea superioara…sti cum m-au calcat in picioare cand au vazut ca nu fac cinste partidului? VAIIIIIIIIIIIIIII vaiiiiiii, dar tu de ce nu furi cu noi, dar tu de ce ti cu dreptate, de ce esti correct… la cacat fraiere

  o alta vorba buna… prostii-s multi ai dracu si n-au nici o boala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.